Overslaan en naar de inhoud gaan

OpenAI laat betalende klanten persoonlijke versie van ChatGPT maken

Klanten van ChatGPT Plus en ChatGPT Enterprise kunnen de genAI-chatbot trainen op eigen data of voor specifieke toepassingen. OpenAI - het bedrijf achter ChatGPT - noemt de gepersonaliseerde chatbots 'GPTs'. Voor de aanpassingen zijn geen speciale vaardigheden nodig, zegt OpenAI.

generatieve AI
Shutterstock.com

OpenAI heeft met de introductie van de gratis versie ChatGPT, nu een jaar geleden, het gebruik van generatieve AI in een stroomversnelling gebracht. Het bedrijf werkt nu hard aan het vercommercialiseren van de technologie. De gebruikers van de betaalde versies ChatGPT Plus en ChatGPT Enterprise konden al de wachtrijen omzeilen die bij de gratis versie ontstonden, en gebruik maken van de nieuwste versie van de chatbot. Maar nu krijgen ze ook de mogelijkheid een eigen versie te maken bijvoorbeeld toegespitst op marketing, onderzoek of om nieuw personeel vertrouwd te maken met de organisatie (on boarding). 

Klanten waren bij de publieke versies van ChatGPT huiverig om bedrijfseigen gegevens in te zetten uit vrees dat er gegevens weglekken. De 'GPTs' zouden daar uitkomst voor moeten bieden. OpenAI heeft in stilte de nieuwe mogelijkheden al uitgetest met een aantal geselecteerde klanten zoals het sociaal platform Square. Ook consumenten kunnen hun eigen 'GPTs' maken, bijvoorbeeld voor het maken van een examentraining. 

Nieuwe versie van GPT

Tegelijk met de introductie van GPTs kondigt OpenAI ook GPT-4 Turbo aan. Dit is een verbeterde versie van het GPT-4 taalmodel dat de klanten van ChatGPT Plus en GPT Enterprise gebruiken, maar dat ook de basis vormt van Microsoft's Bing Chat.

GPT-4 Turbo staat gebruikers toe dubbel zo veel tekens in te voeren op de prompt. Daardoor is het nu mogelijk het equivalent van ongeveer 300 pagina's tekst als context te gebruiken voor het stellen van een vraag aan de chatbot. Ook is GPT-4 Turbo beter in redeneren, claimt OpenAI. Verder zegt het bedrijf dat het gebruik van de nieuwe versie tot drie keer goedkoper is dan bij de vorige versie. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in