Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuckerberg: Meta bijna klaar voor 'unieke' generatieve AI in alle producten

Meta heeft de afgelopen maanden in verschillende aankondigingen aangegeven hard aan de weg te timmeren met eigen AI-producten en -diensten. Echter, bij het beschikbaar stellen van die innovatie aan eindgebruikers heeft het bedrijf wat in te halen ten opzichte van Microsoft en Google. Volgens CEO Mark Zuckerberg en de woordvoering van Meta komt daar nu snel verandering in waardoor Meta een 'unieke' positie in de markt krijgt.
Facebook-CEO Zuckerberg
© Facebook
Facebook

Dit valt af te leiden uit een interne presentatie voor het hele bedrijf, waar Venturebeat informatie uit heeft gekregen. Vorig jaar hebben de ontwikkelaars van het bedrijf volgens Zuckerberg 'enkele werkelijk ongelofelijke kwalitatieve doorbraken' laten zien. "Die bieden het bedrijf nu de mogelijkheid de technologie in elk van onze producten in te bouwen." Hij voegt eraan toe dat Meta een "belangrijke en unieke rol in de industrie gaat krijgen door deze mogelijkheden aan miljarden mensen ter beschikking te stellen op nieuwe manieren die andere [bedrijven, red.] niet gaan doen."

Naast dat Meta in de eigen diensten zoals Facebook, Instagram en Whatsapp, generatieve tekst-, beeld- en videomodellen verwerkt, wil het ook de technologie gaan inbouwen om 'rijke' 3D-omgevingen te bouwen tot en met complete werelden voor de metaverse.

Gefaseerde introductie

Niet alle mogelijkheden komen tegelijk beschikbaar, omdat ze nog in verschillende stadia van ontwikkeling zijn. Als eerste worden er op AI-gebaseerde 'agents' toegevoegd aan Messenger en aan Whatsapp die gebruikers gaan helpen en 'vermaken'.

Aan de andere kant van het spectrum van ontwikkeling zijn de Agents Playground, een manier voor gebruikers om in gesprek te gaan met door Meta's eigen LLaMA-taalmodel aangedreven agents om positieve en negatieve ervaringen te delen en zo te helpen de diensten te verbeteren. Deze nieuwe interface is wel al intern beschikbaar maar nog niet klaar voor het grote publiek.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in