Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon zet verder in op generatieve AI met nieuwe projecten

Na diverse aankondigingen rondom generatieve AI eerder dit jaar, heeft Amazon aangekondigd nog verder op de techniek in te zetten. Tijdens de AWS Summit in New York heeft het bedrijf nieuwe diensten aangekondigd, onder meer voor de zorg, evenals nieuwe cursussen rondom generatieve AI.
© AG Connect
AG Connect

Eén van de opvallende nieuwe diensten is AWS HealthScribe, waar ZDNet over schrijft. Deze nieuwe dienst schrijft gesprekken tussen patiënten en clinici uit, en maakt er vervolgens klinische documenten van. De gegenereerde documenten bevatten een samenvatting van de gehele interactie, het volledig uitgeschreven transcript, door AI gegenereerde inzichten en gestructureerde medische termen.

De bedoeling is dat clinici zo zelf minder tijd hoeven te besteden aan het uitwerken van gedetailleerde documentatie. De dienst kan ingebouwd worden in eigen toepassingen van softwareleveranciers in de zorgsector.

HealthScribe is alleen nog als preview beschikbaar in de Amerikaanse regio Noord-Virginia. De dienst heeft namelijk nog geen goedkeuring gekregen onder de Amerikaanse HIPAA-wetgeving, waarin eisen voor zorgtoepassingen zijn opgenomen. Of de dienst later naar Europa komt, is nog niet bekendgemaakt.

Praten met AI vereenvoudigen

Veel van de generatieve AI-diensten maken het mogelijk om met het AI-model te praten. ChatGPT is daar een goed voorbeeld van. Om dat mogelijk te maken, wordt veelal gebruikgemaakt van 'vector embedding', waarbij numerieke waarden worden toegekend aan tekst, beelden en video. Aan de hand daarvan wordt de contextuele relatie tussen de data aangegeven, zodat er accuratere reacties gegeven kunnen worden.

AWS wil het gemakkelijker maken voor developers om door deze vector embeddings te zoeken en om ze toe te voegen aan de eigen applicaties. Daartoe introduceert de clouddienst nu een vector engine voor Amazon OpenSearch Serverless, die in preview te gebruiken is. Ontwikkelaars kunnen daarmee miljarden vector embeddings opslaan, doorzoeken en ophalen, zonder dat ze zich bezig hoeven te houden met de onderliggende infrastructuur, aldus Amazon. 

Gratis AI-cursussen

Verder zet Amazon in op het aanleren van vaardigheden rondom generatieve AI. De clouddienst heeft zeven nieuwe AI-cursussen toegevoegd, die verschillende onderdelen van generatieve AI behandelen. Zo kunnen gebruikers aanleren hoe ze samen met AI kunnen programmeren met Amazon CodeWhisperer, maar ook meer leren over hoe ze AI kunnen gebruiken in hun bedrijf. 

De cursussen zijn beschikbaar voor verschillende kennisniveaus. Een deel van de cursussen is bovendien gratis. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in