Overslaan en naar de inhoud gaan

ChatGPT is eindelijk bij de tijd, voor wie betaalt

OpenAI kondigt aan dat de betaalde versie van ChatGPT nu direct toegang heeft tot internet. Daarmee komt een einde aan een van de belangrijke nadelen van de tekstrobot: dat ChatGPT werkte met verouderde informatie. 

Hoewel ChatGPT bijna een jaar geleden zorgde voor een revolutie in het gebruik van kunstmatige intelligentie, had de tekstrobot een groot probleem. De dataset waar het systeem zijn kennis uit ophaalde, was al niet bij de tijd en verouderde snel. OpenAI was in september 2021 gestopt met het toevoegen van nieuwe data. 

Daar is nu verandering in gekomen, zo meldt OpenAI in een post op X (voorheen Twitter). De tekstrobot heeft direct toegang tot het internet en kan dus ook actuele feiten verwerken in antwoorden op vragen die gebruikers stellen in de prompt.

Feiten beter te checken

Ook kan ChatGPT nu links geven naar de bronnen waar de aangehaalde feiten op internet zijn te vinden. Daarmee wordt het makkelijker te controleren of de tekstrobot correcte antwoorden geeft of hallucineert.

De nieuwe eigenschappen zijn echter wel uitsluiten beschikbaar voor abonnees op ChatGPT Plus en Enterprise, de betaalde versies van de AI-chatbot. 

In het diepe met genAI

Generatieve AI, zoals ChatGPT, veroorzaakt een golf van vraagstukken op het gebied van compliance, security, juridische implicaties en ethiek. IT staat centraal in het beantwoorden van deze vragen en het begeleiden van de organisatie door deze transformatie. Sluit je aan bij ons voor een diepe duik in de kernuitdagingen waarmee IT-professionals worden geconfronteerd bij het implementeren en integreren van deze technologie:

IT aan het roer op 7 november AFAS, Leusden

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee
RH
Ron Heinen 30 september 2023

Deze betaalde eigenschappen op ChatGPT Plus en Enterprise zijn gratis in Bing Chat.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in