Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows krijgt vanaf mei alleen nog beveiligingsupdates

Windows krijgt vanaf mei dit jaar tijdelijk alleen nog beveiligingsupdates. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt in een blogbericht. De reden is de situatie rondom het nieuwe coronavirus Covid-19.
© CC0 - Public Domain
CC0 - Public Domain

"We hebben de gezondheidssituatie geëvalueerd en begrijpen dat deze impact heeft op onze klanten. Als reactie op deze uitdagingen leggen we de prioriteit bij beveiligingsupdates", aldus Microsoft op zijn website. Het bedrijf benadrukt dan ook dat de maandelijkse beveiligingsupdates die bekend staan als Patch Tuesday nog altijd doorlopen.

Alle andere updates voor de nog ondersteunde versies van Windows worden tijdelijk gepauzeerd. Het gaat dus om updates voor Windows 10 1909, maar voor ook alle versies tot aan Windows Server 2008 SP2. 

De Windows-maker heeft niet bekendgemaakt waarom de niet-essentiële updates pas in mei gepauzeerd worden, en niet eerder. Ook is niet duidelijk wanneer het reguliere schema hervat wordt. Microsoft was niet direct bereikbaar voor vragen van AG Connect. 

Browser-updates ook gepauzeerd

Naast de updates voor Windows, zijn ook de nieuwe releases van browser Edge gepauzeerd. Normaal gesproken verschijnt er iedere zes weken een nieuwe, stabiele versie van Edge. De komende tijd blijven we echter op versie 80 hangen, die nog wel kleinere updates voor beveiliging en stabiliteit krijgt. Ook hierbij wordt Covid-19 als reden genoemd. 

Google maakte eerder al dezelfde beslissing voor zijn browser Chrome. Het bedrijf zei vorige week dat het de werkschema's van de ontwikkelaars aan moest passen, waardoor aankomende updates worden gepauzeerd. Chrome krijgt net als Edge en Windows nog wel beveiligingsupdates.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in