Beheer

Windows
Windows

Windows krijgt vanaf mei alleen nog beveiligingsupdates

Microsoft pauzeert updates vanwege coronavirus voor onbekende periode.

© CC0 - Public Domain
25 maart 2020

Microsoft pauzeert updates vanwege coronavirus voor onbekende periode.

Windows krijgt vanaf mei dit jaar tijdelijk alleen nog beveiligingsupdates. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt in een blogbericht. De reden is de situatie rondom het nieuwe coronavirus Covid-19. 

"We hebben de gezondheidssituatie geëvalueerd en begrijpen dat deze impact heeft op onze klanten. Als reactie op deze uitdagingen leggen we de prioriteit bij beveiligingsupdates", aldus Microsoft op zijn website. Het bedrijf benadrukt dan ook dat de maandelijkse beveiligingsupdates die bekend staan als Patch Tuesday nog altijd doorlopen. 

Alle andere updates voor de nog ondersteunde versies van Windows worden tijdelijk gepauzeerd. Het gaat dus om updates voor Windows 10 1909, maar voor ook alle versies tot aan Windows Server 2008 SP2. 

De Windows-maker heeft niet bekendgemaakt waarom de niet-essentiële updates pas in mei gepauzeerd worden, en niet eerder. Ook is niet duidelijk wanneer het reguliere schema hervat wordt. Microsoft was niet direct bereikbaar voor vragen van AG Connect. 

Browser-updates ook gepauzeerd

Naast de updates voor Windows, zijn ook de nieuwe releases van browser Edge gepauzeerd. Normaal gesproken verschijnt er iedere zes weken een nieuwe, stabiele versie van Edge. De komende tijd blijven we echter op versie 80 hangen, die nog wel kleinere updates voor beveiliging en stabiliteit krijgt. Ook hierbij wordt Covid-19 als reden genoemd. 

Google maakte eerder al dezelfde beslissing voor zijn browser Chrome. Het bedrijf zei vorige week dat het de werkschema's van de ontwikkelaars aan moest passen, waardoor aankomende updates worden gepauzeerd. Chrome krijgt net als Edge en Windows nog wel beveiligingsupdates.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.