Development

Software-ontwikkeling
Chrome

Google: voorlopig geen updates voor Chrome

Coronavirus heeft ook impact op release van nieuwe versies van Google-browser.

© Google
19 maart 2020

Coronavirus heeft ook impact op release van nieuwe versies van Google-browser.

De meeste mensen merken het niet, maar Google levert met enige regelmaat updates aan zijn browser Chrome. De nieuwste update, naar Chrome versie 81, had afgelopen dinsdag moeten verschijnen, maar kwam niet. Een dag later liet Google weten dat het alle aankomende releases voor Chrome en Chrome OS pauzeert. 

Google maakt in een blogbericht bekend dat het de werkschema's van zijn ontwikkelaars heeft moeten aanpassen, waarschijnlijk vanwege de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Als gevolg daarvan worden alle aankomende updates, met uitzondering van beveiligingsupdates, gepauzeerd. Google heeft niet bekendgemaakt hoe lang deze situatie duurt. 

"Ons belangrijkste doel blijft om te verzekeren dat Chrome stabiel, veilig en betrouwbaar blijft werken voor iedereen die hierop vertrouwt", aldus het bedrijf in het korte bericht. "We blijven prioriteit geven aan updates gerelateerd aan beveiliging, die onderdeel worden van Chrome 80 (de meest recente versie van de browser, red.)."

Dat blijkt ook uit een ander bericht op de website van de Chrome-ontwikkeling. Gisteren verscheen namelijk wel een update van de stabiele versie van de browser voor desktops, waarin dertien beveiligingsproblemen werden gedicht. Deze nieuwe versie wordt de komende dagen en weken uitgerold naar Chrome voor Windows, Mac en Linux.

Maand thuiswerken

Google riep zijn personeel in de Verenigde Staten en Canada eerder deze maand op om tot zeker 10 april vanuit huis te werken. Het bedrijf hoopt op die manier de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Google heeft wereldwijd een personeelsbestand van ongeveer 100.000 werknemers, van wie het merendeel in de VS werkt.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.