Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft kleedt zwaarbelast Office 365 verder uit

Microsoft heeft vanochtend beheerders van Office 365 opnieuw een waarschuwing gestuurd dat er beperkingen worden opgelegd aan een aantal eigenschappen van Office 365-onderdelen.
Rekencentrum complexiteit
© Shutterstock
Shutterstock

Nadat vorige week een aantal eigenschappen van Teams werd afgeknepen omdat dit communicatieonderdeel van Office 365 moeite heeft met het toegenomen gebruik, moeten nu ook andere onderdelen van het productiviteitspakket er aan geloven. Zo krijgen OneNote, Sharepoint en Stream te maken met het terugschroeven van functionaliteiten.

Zo is het niet meer mogelijk om OneNote in Teams te gebruiken om aantekeningen bij te houden. OneNote in Teams is alleen beschikbaar in een 'alleen lezen'-modus. Wie toch OneNote wil gebruiken voor het maken van notities moet gebruik maken van de webinterface van het hulpmiddel. Microsoft gaat ook de synchonisatiefrequentie aanpassen voor bijlagen van OneNote en de download-capaciteit.

Videokwaliteit omlaag

Sharepointgebruikers krijgen nu ook te maken met een gereduceerde videokwaliteit bij het afspelen van filmpjes op dit platform. Microsoft zegt ook een aantal backendbeheer-activiteiten te gaan verplaatsen naar momenten dat er minder gebruik gemaakt wordt van het platform, bijvoorbeeld in de avonduren of in de weekenden. Klanten zullen dit merken doordat sommige taken pas later worden uitgevoerd, zoals migraties en het updaten van bestandsbeheer bijvoorbeeld na het uploaden van grote bestanden zoals video en afbeeldingen.

De gebruikers van Stream zullen ook merken dat de videokwaliteit is afgenomen naar maximaal 720p. Nieuwe video's komen niet meer in de 'people timeline'.

Regelmatig storingen Teams

Microsoft zegt voortdurend de werking van de dienstverlening te blijven volgen en nieuwe maatregelen te nemen wanneer dat nodig is. Vorige week dinsdag was er een grote storing in het functioneren van Teams vanwege het toegenomen gebruik van het videovergaderplatform. Hoewel een dergelijke verslikking niet meer plaatsvond, worden bij Allestoringen.nl wel elke dag meer dan gemiddeld meldingen gedaan over haperingen in Teams.

Storingsmeldingen Microsoft Teams 24-3-2010
Storingsmeldingen Microsoft Teams 24-3-2010

Microsoft stuurde onderstaande waarschuwing aan de Office 365-beheerders:

Microsoft OFFice365 waarschuwing 23-3-2020
Microsoft OFFice365 waarschuwing 23-3-2020

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in