Beheer

Zakelijke software
Microsoft Teams

Microsoft knijpt Office365 af om thuiswerk-storing te voorkomen

Tijdelijke aanpassingen nodig in "niet eerder voorgekomen situatie".

© Microsoft
17 maart 2020

Tijdelijke aanpassingen nodig in "niet eerder voorgekomen situatie".

Microsoft heeft aan beheerders van Microsoft Office 365 laten weten dat het bedrijf een aantal maatregelen neemt om de continuïteit van de zakelijke software te waarborgen. De clouddienst kan de plotselinge toename van het gebruik als gevolg van thuiswerken niet goed aan.

In een waarschuwing die gisterenavond is uitgegaan, laat het bedrijf doorschemeren dat het einde van de sterke groei in het gebruik van Office 365 nog niet ten einde is. Daarom is besloten een aantal niet-essentiële eigenschappen van de dienstverlening tijdelijk op een lager pitje te zetten.

Het gaat om drie eigenschappen:

  • de frequentie waarmee gepeild wordt of iemand actief is in Office 365 (presence)
  • het interval waarmee anderen kunnen zien of iemand aan het typen is
  • de videokwaliteit (resolutie)

Microsoft zegt dat de aanpassingen tijdelijk zijn en het dagelijks gebruik de eindgebruikers niet significant zouden moeten raken.

Gisteren kampte het Teams-onderdeel van Office 365 met een flinke storing die met name de Europese klanten trof. De overheden van aantal landen, zoals Italië, Spanje, Frankrijk, België en ook Nederland hebben vergaande maatregelen genomen om de uitbraak van het nieuwe coronavirus Covid-19 te reguleren ondermeer door werknemers te verplichten dan wel zeer sterk aan te raden thuis te werken als dat mogelijk is. Dat heeft er toe geleid dat de druk op systemen als Microsoft Teams - bedoeld om online samen te werken - sterk is opgevoerd.

Ook vandaag komen er bij Allestoringen.nl redelijk wat klachten binnen over Microsoft Teams, hoewel de pieken niet zo hoog zijn als gisterenmiddag.

Storingen Microsoft teams 17-3-2020 14 uur 30
© Allestoringen.nl Microsoft Teams 17-3-2020 14:30

 

Andere samenwerkingsplatforms zoals Skype en Slack lijken normaal te functioneren.

Microsoft stelde de beheerders van Office365 als volgt op de hoogte van de geplande maatregelen:

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.