Beheer

Zakelijke software
remote office

Microsoft Teams bezwijkt onder Europese thuiswerkdruk

Microsofts software om op afstand samen te werken ondervond urenlang problemen.

© CC0 - Unsplash.com Headway
17 maart 2020

Microsofts software om op afstand samen te werken ondervond urenlang problemen.

Teams, Microsofts software om op afstand samen te werken, had gisterenochtend moeite met de grote toeloop van het aantal thuiswerkers.

De problemen begonnen gisteren om half 10 en duurden met tussenpozen de hele dag. Veel Europese gebruikers hadden problemen met het versturen van berichten.

Maar ook vanuit het oosten van de Verenigde Staten kwamen meldingen volgens Downdetector.

Microsoft was zelf erg summier met informatie over wat er precies misging.

Microsoft gaf om half 12 via het Office 365 Admin Center aan dat er problemen waren geweest met "een van de services" waardoor het versturen van berichten niet goed verliep. Maar na deze mededeling volgde in de middag opnieuw een golf van storingsmeldingen, zoals blijkt uit Allestoringen.nl

Mircosoft Teams storing 16-3-2020 allestoringen.nl

Microsoft heeft aangegeven de code na te lopen om de robuustheid van de dienstverlening te verbeteren en toekomstige incidenten te vermijden. (met dank aan Ars Technica)

Microsoft heeft inmiddels als noodmaatregel een aantal niet-essentiële eigenschappen van Office365 afgeknepen waaronder de resolutie van de Teams video-verbindingen.

3
Reacties
Rutger Gooszen 20 maart 2020 09:47

BZK onderzoekt al welke ICT diensten tot vitale diensten moeten worden gerekend, naast energievoorziening, watervoorziening, telecom etc. Daar moeten dan straks de dienstverleners ook redundante maatregelen voor gaan nemen. Maar nu is ZIGGO nog niet aangewezen als vitale infrastructuur inderdaad. Terwijl we allemaal weten dat we niet goed meer zonder kunnen.

Gijs 18 maart 2020 08:36

Wordt ICT dienstverlening nu eigenlijk ook tot 'essentieel werk' gerekend?
Het begint er wel op te lijken dat wij, ICT-ers, in gevallen als deze bijna (ik benadruk bijna) net zo essentieel zijn als de zorgmedewerkers (de echte helden), politie, brandweer, voedselbranche en medische wetenschap.
(Bovenstaande moet natuurlijk met een korreltje zout genomen worden).

Simon Besteman 18 maart 2020 08:07

Dat was wel een beetje te verwachten natuurlijk. Overal moet er snel opgeschakeld worden. Slack lijkt de extra werkdruk wel aan te kunnen (tot nu toe althans)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.