Beheer

Windows 10
boos

Windows 10 vertoont mysterieuze bug

Microsoft heeft voorlopig geen oplossing voor het probleem.

© Shutterstock
29 november 2019

Microsoft heeft voorlopig geen oplossing voor het probleem.

Apparaten aangesloten op een Thunderbolt Dock komen soms niet meer uit de diepste slaapstand.

Microsoft heeft een waarschuwing gepubliceerd voor wie gebruik maakt van randapparatuur die is aangesloten via een Thunderbolt Dock in combinatie met een speciale slaapstand van recente Windows 10-versies.

Simpele oplossing werkt niet

Het gaat om de zogeheten S5 power state, een situatie waarin de pc afgesloten lijkt maar niet volledig uit is. Wanneer zo'n pc met behulp van een 'Fast Startup' wordt geactiveerd, kan het zijn dat bijvoorbeeld toetsenbord, muis en USB-poorten die zijn aangesloten via een Thunderbold Dock niet meer werken. Simpel het dock losmaken en weer verbinden, biedt geen uitkomst.

Het probleem doet zich voor in combinatie met alle versies Windows 10 die sinds het najaar van 2017 zijn uitgegeven. Microsoft zegt dat de kans 5 procent is dat de storing optreedt. Er is niet aangegeven wanneer Microsoft verwacht dat het probleem is opgelost. Het bedrijf geeft wel een beschrijving van de manier waarop de apparaten aan het Thunderbolt Dock toch weer geactiveerd kunnen worden.

Met de Thunderbolt Dock aangesloten op de computer moet deze in de Soft Off (S5) status worden gebracht met behulp van de aan/uit-knop. Wacht tot het scherm uit gaat en maak dan direct de Thunderbolt Dock los. Wacht tot het S5-proces volledig is afgerond en koppel daarna de Thunderbolt Dock weer aan de computer. Wacht tot de Thunderbolt Dock weer helemaal in de ruststand is (5 seconden). Daarna kan de computer weer worden opgestart en zou de apparatuur weer moeten werken.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
2
Reacties
Peter Mul 07 december 2019 12:14

Ik gebruik nu weer mijn oude Logitech Elite keybord en het probleem heeft zich sindsdien niet meer voorgedaan.

Jan van der Zanden 29 november 2019 19:02

USB poorten hebben zo vaak kuren na slaapstand.....

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.