Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 vertoont mysterieuze bug

Apparaten aangesloten op een Thunderbolt Dock komen soms niet meer uit de diepste slaapstand.
boosheid
© Shutterstock
Shutterstock

Microsoft heeft een waarschuwing gepubliceerd voor wie gebruik maakt van randapparatuur die is aangesloten via een Thunderbolt Dock in combinatie met een speciale slaapstand van recente Windows 10-versies.

Simpele oplossing werkt niet

Het gaat om de zogeheten S5 power state, een situatie waarin de pc afgesloten lijkt maar niet volledig uit is. Wanneer zo'n pc met behulp van een 'Fast Startup' wordt geactiveerd, kan het zijn dat bijvoorbeeld toetsenbord, muis en USB-poorten die zijn aangesloten via een Thunderbold Dock niet meer werken. Simpel het dock losmaken en weer verbinden, biedt geen uitkomst.

Het probleem doet zich voor in combinatie met alle versies Windows 10 die sinds het najaar van 2017 zijn uitgegeven. Microsoft zegt dat de kans 5 procent is dat de storing optreedt. Er is niet aangegeven wanneer Microsoft verwacht dat het probleem is opgelost. Het bedrijf geeft wel een beschrijving van de manier waarop de apparaten aan het Thunderbolt Dock toch weer geactiveerd kunnen worden.

Met de Thunderbolt Dock aangesloten op de computer moet deze in de Soft Off (S5) status worden gebracht met behulp van de aan/uit-knop. Wacht tot het scherm uit gaat en maak dan direct de Thunderbolt Dock los. Wacht tot het S5-proces volledig is afgerond en koppel daarna de Thunderbolt Dock weer aan de computer. Wacht tot de Thunderbolt Dock weer helemaal in de ruststand is (5 seconden). Daarna kan de computer weer worden opgestart en zou de apparatuur weer moeten werken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in