Beheer

Windows
Windows 10 upgrading

W10 April 2018 Update beleeft turbo-uitrol

Al de helft van de Windows 10-pc's is voorzien van de nieuwste versie

© CC BY-SA 2.0,  Raymond Shobe
31 mei 2018

Al de helft van de Windows 10-pc's is voorzien van de nieuwste versie

De April 2018 Upgrade van Windows 10 verloopt het snelst van alle upgrades die Windows 10 tot dusver doormaakte.

De grote installatieronde startte weliswaar net niet in april vanwege een aantal problemen dat resulteerde in een 'blue screen of death' na de upgrade. Maar toen eenmaal de nieuwe Windows-versie in de Patch Tuesdayronde afgelopen dinsdag meeging, verliep de uitrol ongekend snel.

Ars Technica signaleert zelfs dat deze uitrol tweemaal zo snel gaat als eerdere versies. Bij de voorgaande upgrade (Fall Creators Update uit september 2017) duurde het tweede maand om een penetratie van 50 procent te bereiken, en bij die uit maart vorig jaar (Creators Update) gingen er zelfs drie maanden overheen.

Problemen bleven niet uit

Overigens verloopt deze April 2018 Upgrade van Windows 10 niet helemaal vlekkeloos. De afgelopen weken werden verschillende problemen gemeld, vooral met drivers van componenten en software-compatibiliteit. De uitrol werd om die reden zelfs even stilgelegd om problemen met de drivers van Intel SSD-geheugen op te lossen.

ZDNet maakt overgens wel een kanttekening bij de cijfers. Ze zijn niet van Microsoft afkomstig, maar van advertentiebemiddelaar AdDuplex. Omdat Long Term Service Channel (LTSC)-installaties niet in de populatie van AdDuplex voorkomen, en de installaties bij bedrijven minder advertentiegebaseerde software bevatten, kan er een vertekend beeld zijn ontstaan. Juist bij grotere bedrijven verlopen updateroutines trager.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.