Management

Personal Tech
Vlindertoetsenbord

Vlindertoetsenbord kost Apple ook nu nog 50 miljoen dollar

Techgigant treft schikking in rechtszaak VS. 

© iFixit
20 juli 2022

Techgigant treft schikking in rechtszaak VS. 

Het omstreden vlindertoetsenbord levert Apple zo'n twee jaar na het uitfaseren nog een financiële domper op. De techgigant heeft in de VS een schikking getroffen met een groep gebruikers die claimden dat Apple wist van de vele problemen rondom het toetsenbord. Volgens die schikking moet het bedrijf nu 50 miljoen dollar betalen.

Apple introduceerde in 2015 zijn nieuwe 'vlindertoetsenbord' met butterfly-mechanisme in de MacBook Pro en MacBook Air. Maar al snel volgden klachten over het innovatieve dunne toetsenbord. Toetsen bleven vastzitten of haperden en kleine beetjes stof konden voor problemen zorgen. Apple erkende de problemen in de zomer van 2018 en sinds 2019 verschijnen er weer laptops met het klassieke 'scissor'-mechanisme, dat de problemen niet heeft. In 2020 stapten de laatste MacBook pro-modellen af van het vlindertoetsenbord.

Een groep gebruikers stelde echter dat Apple al van de problemen wist en ze probeerde te verbergen, schrijft Reuters nu. Daarnaast claimen ze dat het serviceprogramma van Apple - dat werd opgezet om de toetsenborden gratis te repareren - niet voldeed, omdat de vervangende toetsenborden precies dezelfde problemen hadden. De gebruikers stapten gezamenlijk naar de rechter. 

Apple heeft nu dus een schikking met hen getroffen, al ontkent het bedrijf dat het fouten heeft gemaakt. Die schikking betreft klanten uit zeven Amerikaanse staten, die tussen 2015 en 2019 een MacBook, MacBook Air of een MacBook Pro hebben gekocht. Gebruikers die meerdere toetsenborden lieten vervangen, kunnen nu maximaal 395 dollar krijgen als vergoeding. Wie één toetsenbord heeft gekocht, maakt aanspraak op maximaal 125 dollar. Gebruikers die losse toetsen vervingen, krijgen maximaal 50 dollar. 

Lees meer over
1
Reacties
Bop 28 juli 2022 15:24

'Zissors' zijn een soort scharen, zeg maar.

Overigens nog steeds onduidelijk wat je precies bedoelt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.