Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple erkent fouten in toetsenbord MacBook

De toetsenborden van MacBooks en MacBook Pro's die sinds 2016 zijn verkocht, hebben een probleem met het toetsenbord, erkent Apple nu. Maandenlang werd hierover veel over geklaagd in diverse fora.
MacBook Pro
© Apple
Apple

Onverwachte herhaling van letters en cijfers, toetsaanslagen die geen effect hebben en toetsen die niet steeds dezelfde tegendruk geven. Het zijn de meest voorkomende klachten op de fora, onder meer op Reddit.

De oorzaak van het probleem zit in het 'vlinder'-mechanisme, ofwel het veertje onder de toets dat zorgt voor het terugkomen van de toets na indrukken. De frustraties liepen zo hoog op dat boze bezitters van de falende apparatuur zelfs een online-petitie zijn gestart om Apple te dwingen iets aan het probleem te doen.

Beter laat dan nooit

Apple meldt nu op zijn servicepagina dat sommige MacBook en MacBook Pro modellen een of meer van de volgende symptomen kunnen vertonen:

  • Letters or characters repeat unexpectedly
  • Letters or characters do not appear
  • Key(s) feel "sticky" or do not respond in a consistent manner

Voor een reeks modellen geproduceerd tussen 2015 en 2017 heeft het bedrijf een programma opgezet om het probleem te verhelpen. De computer zal worden onderzocht en vervolgens wordt per geval bepaald welke reparatieactie wordt toegepast. In sommige gevallen vervangt Apple alleen enkele of verschillende toetsten, soms zal het hele toetsenbord worden vervangen. De reparaties zijn gratis, mits ze worden uitgevoerd door een geautoriseerde Apple Service Provider.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in