Innovatie & Strategie

Cloud
Clouds and highrise

SAP lokt scale-ups met gratis cloud

SAP wil groeibedrijven helpen, en zichzelf.

© CC0 - Unsplash.com John MacDonald
28 oktober 2020

SAP wil groeibedrijven helpen, en zichzelf.

Scale-ups kunnen bij SAP aankloppen voor gratis cloudgebruik, voor de eerste zes maanden. De Duitse IT-leverancier introduceert een nieuw programma om grotere groeibedrijven te helpen zich verder te ontwikkelen. Dit ook met oog op financiële problemen door de coronacrisis.

De aankondiging van het Grow by SAP-programma volgt kort op een financiële waarschuwing die SAP voor zichzelf heeft afgegeven. De firma is negatiever gestemd over de omzet dit jaar én ook de operationele winst. Het herstel van de coronacrisis verloopt namelijk minder sterk dan eerder gedacht. In reactie hierop heeft de grote Duitse producent van bedrijfssoftware zijn omzetprognoses naar beneden bijgesteld. De aandelenbeurs in Frankfurt is onderuit gegaan na dit omzetalarm van SAP.

Drempel verlagen

Naast grote ondernemingen hebben ook kleinere bedrijven mogelijk te lijden onder de voortdurende coronacrisis. SAP stelt dat maar liefst 80 procent van alle scale-ups en start-ups verwacht dit jaar financiële moeilijkheden te hebben door de Covid-19 pandemie. "SAP vindt het belangrijk om deze innovatieve bedrijven juist nu te ondersteunen. Via Grow by SAP krijgen zij gratis de beschikking over moderne cloudoplossingen die verdere groei faciliteren."

Dit aanbod van gratis cloudgebruik geldt voor zes maanden en omvat een reeks aan oplossingen. Deze lopen uiteen van enterprise resource planning (ERP), waar SAP van oudsher om bekend staat, via toepassingen voor finance, voor hr en personeelsengagement, en voor beheer van declaraties (travel en expense management), tot aan business analytics. "De meeste scale-ups hebben niet de middelen voor dit soort technologieën", aldus de aanbieder in zijn persbericht. "Grow by SAP verlaagt de drempel, zodat ze volledig kunnen profiteren van de cloud, machine learning en geavanceerde analytics, evenals human experience management (HXM) en automatisering van bedrijfsprocessen."

Impact van groeibedrijven

SAP positioneert zijn gratis cloudaanbod voor groeibedrijven als manier voor hun om de negatieve gevolgen van de coronacrisis te ondervangen. Tegelijkertijd kan dit natuurlijk betalende, en groeiende, klanten voor de leverancier zelf opleveren. Waarmee SAP dan mogelijk de eigen negatieve gevolgen van de coronacrisis kan compenseren. Veel grote IT-leveranciers, inclusief cloudaanbieders, doen al goede zaken door het massale thuiswerken vanwege de coronacrisis. SAP vestigt hoop op groeibedrijven, waarover het opmerkt dat de Nederlandse top 250 daarvan de afgelopen drie jaar goed was voor ruim 30.000 nieuwe banen. De helft daarvan staat op conto van de top tien, zo blijkt uit het ScaleUp Dashboard van het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.