Overslaan en naar de inhoud gaan

Pure Storage doorbreekt datasilo's met Purity 6.0

De coronacrisis heeft grote effecten gehad voor vrijwel alle bedrijven. Digitale transformatie kwam in een stroomversnelling, nu er plotseling massaal thuis moest worden gewerkt en data en applicaties op afstand beschikbaar moesten zijn.
Pure Storage logo2
© Pure Storage
Pure Storage

"Juist nu hebben we omgevingen nodig die eenvoudig en betrouwbaar zijn en je maximale flexibiliteit voor veranderingen in de toekomst bieden", zei Pure Storage-CEO Charlie Giancarlo dan ook tijdens het virtuele Accelerate-event, waar besturingssysteem Purity 6.0 onthuld werd.

Een groot deel van digitale transformatie wordt door data gedreven, stelt Marco Bal, principal systems engineer Benelux bij Pure Storage. "Volgens onderzoek van Gartner investeren CIO's in zes dingen om te innoveren: business analytics, cybersecurity, cloudadoptie, het moderniseren van applicaties en DevOps, customer experience, en kunstmatige intelligentie. Dat alles wordt door data gedreven."

Data worden echter lang niet altijd op de meest efficiënte manier opgeslagen en beschikbaar gemaakt. "Voor veel toepassingen zijn silo's ontstaan. Iedere applicatie krijgt zijn eigen stack", licht Bal toe. "Daardoor wordt het onderhoud complexer en tijdrovender." Tegelijkertijd zoeken bedrijven volgens Bal naar snel inzicht in data en een hoge beschikbaarheid. Ook flexibiliteit is belangrijk voor digitale transformatie: "We zien dat bedrijven steeds meer data willen genereren, maar nog niet weten wat ze met die data kunnen doen. Flexibiliteit is dus heel belangrijk."

In een poging die datasilo's af te breken, krijgt de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de FlashArray-producten onder meer uniforme blok- en bestandsopslag. FlashArray is een serie van systemen die gebruikt worden om bijvoorbeeld databases als blokken op te slaan. Maar met Purity 6.0 wordt het ook mogelijk om workloads op basis van bestandsopslag te draaien op het systeem. Daardoor kunnen blok- en bestandsworkloads naast elkaar draaien op een FlashArray en is het niet langer nodig om aparte omgevingen op te zetten. Gebruikers werken vanaf dezelfde datalaag, gebruikersinterface en capaciteitspool. Het onderhoud moet op die manier eenvoudiger worden en de systemen goedkoper.

Veerkracht met continue replicatie

Ook nieuw in Purity 6.0 is ActiveDR, een nieuwe functie voor continue replicatie over grote afstanden. Met ActiveDR worden kritische toepassingen beschermd met een near zero recovery point objective (RPO). "Via deze weg heb je geen impact op latency, maar behoud je de latency die je ook zonder replicatie hebt", legt Bal uit.

Tot slot kondigt Pure Storage een uitbreiding van zijn cloud backup-opties aan met CloudSnap voor Google Cloud Platform. CloudSnap is een optie waarmee FlashArray-snapshots in de publieke cloud opgeslagen kunnen worden. De dienst begon met AWS S3 en werd vorig jaar uitgebreid naar Azure Blob. Nu volgt dus ook ondersteuning voor Google Cloud Platform.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in