Overslaan en naar de inhoud gaan

Netflix brengt documentaire over Bill Gates

Vanaf 20 september is op Netflix de documentaire-serie Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates te zien. In drie afleveringen wordt het verhaal verteld over Bill Gates na zijn vertrek bij Microsoft.
Netflix-serie over Bill Gates
© Netflix
Netflix

De serie gaat vooral over het leven van Gates als filantroop, oplosser van wereldproblemen en mede-oprichter van de Bill & Melinda Gates Foundation, zegt maker Davis Guggenheim. Hij won eerder een Oscar voor de documentaire An Inconvient Truth uit 2007. “Bill Gates is altijd een boeiende figuur geweest, maar wat hem op dit moment zo'n interessant persoon maakt om over na te denken, is de manier waarop hij met zijn optimisme en pragmatisme het oplossen van problemen aanpakt”, aldus Guggenheim tegen Entertainment Weekly.

Gates vervolgt: “Davis had het idee om een documentaire te maken over de grote projecten waar ik mee bezig bezig. Projecten die riskant zijn en die anders misschien niet gebeuren. Dat vond ik interessant. Ik hoop dat de documentaire mensen optimistisch achterlaat over het feit dat grote problemen kunnen worden aangepakt.”

Oprichter en CEO van Microsoft

Gates is vooral bekend als oprichter en CEO van Microsoft. De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met filantropische projecten. Onlangs nog werd bekend dat de voormalige CEO digital health wereldwijd gaat uitdragen en stimuleren. En begin dit jaar stak Gates nog miljarden in een proefproject voor kernenergie.

Gates heeft de techindustrie nog niet helemaal gedag gezegd. Hij is nog altijd bestuurslid van Microsoft. Ook deelt hij in een educatieve reeks YouTube-video’s van Code.org zijn kennis.

Netflix-documentaire blikt in het brein van Bill Gates

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in