Overslaan en naar de inhoud gaan

Gates bedankt voor adviesrol Trump

Bill Gates is door de Amerikaanse president Donald Trump gevraagd om wetenschapsadviseur voor het Witte Huis te zijn. De miljardair die veel investeert in bestrijding van ziektes heeft bedankt voor de rol. Het aanbod kwam op toen Gates en Trump een bespreking hadden over griepvaccins.
Gates Big Bang Theory
© Bill Gates
Bill Gates

Gates heeft in maart een ontmoeting gehad met Trump en daarbij ook de notie besproken van een universele griepprik. De mede-oprichter van Microsoft heeft zijn gedrevenheid voor ziektebestrijding onder de aandacht van de Republikeinse president weten te krijgen. "Je zou jezelf moeten associëren met Amerikaanse innovatie. Zou je niet graag hebben dat het universele griepvaccin iets is dat echt van de grond komt en wordt aangejaagd door jou?", heeft Gates voorgehouden aan Trump.

Plots aanbod

In een interview met Statnews nu vertelt Gates over dat gesprek, waarbij de president volgens hem zeer geïnteresseerd was. Vervolgens is tijdens die bijeenkomst ook ineens een functie aangeboden aan Gates, aldus de miljardair. De nog altijd openstaande post van wetenschapsadviseur is door de filantroop aangekaart waarop Trump hem vroeg of hij dat niet zou willen zijn.

Gates was daar echter niet op uit. Hij oordeelt dat die adviseursrol geen goede besteding van zijn tijd zou zijn. Dat heeft hij dan ook als antwoord gegeven aan president Trump. Overigens uit Gates nog twijfels over de ernst van het aanbod. "Ik heb hem niet op de proef gesteld, of een serieus aanbod was of niet. Waarschijnlijk wist hij zelf ook niet of hij serieus was. Het was een vriendelijke zaak. Hij was vriendelijk."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in