Management

Infrastructuur
Grapperhaus

Ministerie van Justitie en Veiligheid gaat over op Teams

Ondersteuning voor Skype for Business vervalt

Ferd Grapperhaus © Rijksoverheid
4 juni 2020

Ondersteuning voor Skype for Business vervalt

Microsoft Teams krijgt er een grote klant bij: het ministerie van Justitie en Veiligheid. Er worden binnen het ministerie voorbereidingen getroffen om over te gaan op Teams, zo bevestigt een woordvoerder aan AG Connect. De communicatiedienst gaat uiteindelijk Skype for Business opvolgen.

Het ministerie kiest onder meer voor Teams omdat de ondersteuning van Microsoft voor Skype for Business in de zomer van 2021 wegvalt.

"Naast de toenemende behoefte aan videovergaderen in algemene zin speelt dat Teams de erfopvolger is van Skype for Business, een product dat door meerdere organisaties binnen JenV wordt gebruikt", aldus de woordvoerder. "Teams is integraal onderdeel van de Microsoft 365 Suite die voor het MinJenV gecontracteerd is. De inzet van Teams past in het reguliere proces van up-to-date houden van de werkplek."

Een implementatie van Teams staat los van het al dan niet ontmoedigen of verbieden van het gebruik van Zoom, zoals bij het ministerie van Defensie gebeurt. "Het inzetten van producten als Webex, Skype en Teams voorziet in de behoefte van het ministerie, namelijk binnen en tussen organisaties kunnen videovergaderen", zo laat de woordvoerder weten.

Termijn van invoering

Het gebruik van Zoom wordt ontraden door CIO Rijk. Het ministerie van Justitie en Veiligheid volgt dat advies. De plannen om over te gaan op Teams zijn door het ministerie van Justitie en Veiligheid zelf voorgesteld. Over de termijn van de invoering van Teams binnen het ministerie zijn nog geen afspraken gemaakt.

Microsoft bevestigde vandaag dat de ontwikkelaars van Teams werken aan de mogelijkheid om 49 deelnemers tegelijk op het scherm te tonen. Vooral vanuit de hoek van onderwijzers en instructeurs was daarop aangedrongen.

Lees meer over
3
Reacties
M. Commandeur 07 juni 2020 17:36

@WillemV
Misschien eens beginnen met duidelijk schrijven: datum in Amerikaans formaat helpt niet echt; on-prem??
Geen reclame voor je MS-cluppie!

WillemV 05 juni 2020 14:51

het is nu een dag later. aanpassing nog niet gezien. de spanning stijgt bij mij. hoe o hoe zal dit opgepakt worden?

WillemV 04 juni 2020 18:58

Misschien beter om te vermelden dat die einddatum voor de online versie van SfB. De on-prem versie van SfB 2019 heeft de volgende start, end, end-of-extended data
Skype for Business 2019 9/24/2018 1/9/2024 10/14/2025
Ik kijk vol spanning uit naar de aanpassing van het artikel

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.