Development

Zakelijke software
Zoom

Teams gaat ook naar 49 videobellers op een scherm

Microsoft wil niet achterblijven bij Zoom.

© Zoom
4 juni 2020

Microsoft wil niet achterblijven bij Zoom.

Microsoft heeft bevestigt dat de ontwikkelaars van Teams werken aan de mogelijkheid om 49 deelnemers tegelijk op het scherm te tonen. Vooral vanuit de hoek van onderwijzers en instructeurs was daarop aangedrongen.

Lesgeven aan een groep waarvan en maximaal 9 op het scherm te zien zijn, is erg onhandig. Het verklaart mede de populariteit van Zoom dat al tijden lang 49 deelnemers aan een videocall op een scherm kan tonen. Microsoft heeft nu tegen The Wall Street Journal en ZDNet bevestigd dat de ondersteuning voor 49 gelijktijdige videostreams ook voor Teams in aantocht is. Het bedrijf wil echter nog geen tijdpad noemen.

Onlangs breidde Microsoft het maximum aantal videotegels nog uit van vier naar negen. Dat is voor veel vergaderingen al een hele verbetering. Maar vooral in het onderwijs waar bijvoorbeeld een onderwijzer tijdens een examen alle leerlingen in de gaten wil houden, schiet het aantal tekort.

Dat is voor velen een reden om over te schakelen naar Zoom, ondanks de bezwaren die tegen Zoom-gebruik zijn gerezen de afgelopen tijd. Zoom zag dan ook zijn omzet het afgelopen kwartaal verdubbelen als gevolg van de Covid-19-lockdowns en daarmee het thuiswerken dat in vele landen werd afgedwongen.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.