Beheer

Windows
Windows 11

Microsoft liet niet-ondersteunde PC's upgraden naar Windows 11

Windows 11 22H2 update per abuis uitgerold naar sommige Insiders. 

© Microsoft
10 juni 2022

Windows 11 22H2 update per abuis uitgerold naar sommige Insiders. 

Microsoft begon eerder deze week met het uitrollen van de Windows 11 22H2-update naar Windows Insiders in het Release Preview-kanaal. Maar de update werd per ongeluk ook uitgerold naar PC's die helemaal niet voldoet aan de strenge systeemeisen die Microsoft stelt voor Windows 11. Volgens het Windows Insider Program gaat het om een bug. 

Microsoft stelt al sinds het begin strenge eisen aan PC's die willen upgraden naar Windows 11. PC's moeten bijvoorbeeld TPM 2.0 en Secure Boot aan boord hebben, evenals een redelijk recente CPU. Veel computers voldoen niet aan die eisen en kunnen dus niet upgraden naar Windows 11.

Maar afgelopen week leek Microsoft zijn eisen opeens te versoepelen, zo schrijft Ars Technica. Op Reddit plaatsten verbaasde gebruikers screenshots van een updatebericht van Windows, waarin staat dat de computers aan de minimumeisen voldoen, terwijl dat eerder niet het geval was. 

Nu blijkt dat het om een fout gaat. Op Twitter laat het Windows Insider Program weten dat het slechts een bug is en dat de minimumvereisten niet versoepeld worden. 

Lees meer over
4
Reacties
Jasper Bakker 13 juni 2022 09:45

@Brandweerman Je bedoelt de leugenverhalen dat Windows (10, 11) zou zorgen voor brand door processoroverbelasting, wat zou blijken uit 'onderzoek door de brandweer' die mensen daar voor zou waarschuwen? #broodjeaap

brandweerman 11 juni 2022 22:48

Verder gehaal met M. COMMANDEUR eens.

brandweerman 11 juni 2022 22:47

Eigenlijk zou de "Brandweerman" nu weer eens langs moeten komen, maar dat mag helaas niet van Jasper Bakker.

M. Commandeur 10 juni 2022 23:59

Kom op mensen: wees moedig en neem de stap naar Linux.
Weg van dat gemanipuleer en gezwalk van Microsoft.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.