Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft geeft nu gas op verspreiding Windows 10 2004

Microsoft heeft na het uitbrengen van de patches in de reguliere maandelijkse patchronde aangekondigd het tempo op te schroeven waarmee pc's worden voorzien van de mei-update van Windows 10 (ook bekend onder de naam 20H1 of Windows 10 2004).
happy computer
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

Hoeveel gas wordt gegeven op de verspreiding is niet duidelijk, uit het Windows release health dashboard. Microsoft houdt een voorzichtig schema aan bij het automatisch aanbieden van de halfjaarlijkse feature-update om overbelasting van de servers te voorkomen en om beter grip te houden op het proces mochten nieuwe fouten opduiken. Gisteren werd nog een nieuwe fout ontdekt in de mei-update, die in sommige gevallen een tweede scherm op zwart zet. Maar deze is niet ernstig genoeg om de verspreiding stop te zetten.

Dat was eerder wel het geval toen maar liefst negen fouten werden ontdekt, waaronder problemen met sommige modellen van de eigen Surface-hardware van Microsoft. Dat is dan ook de reden dat sommige pc's nog steeds zijn geblokkeerd in het verspreidingsschema. Ook wanneer de eigenaars van deze modellen proberen via Windows Update de download zelf te initiëren, krijgen zij de mededeling dat hun pc nog niet geschikt is voor deze update.

Voor een aantal pc's zijn de problemen inmiddels opgelost zoals het Always On, Always Connected-probleem dat zich voordeed op Microsoft Surface-apparaten, waaronder de Surface Pro 7 en de Surface Laptop 3. De patch voor dat probleem zat in de recente maandelijkse patchronde. Overigens zal de blokkade voor deze Microsoft-hardware pas in de komende weken worden opgeheven. Dat geldt niet voor pc's met andere type problemen, zoals bleek uit onder meer deze tweet:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in