Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft blokkeert Windows 10-update voor veel gebruikers

Een groot aantal apparaten kan de Windows 10 May 2020 Update - ook wel versie 2004 genoemd - voorlopig nog niet installeren. De update voor het besturingssysteem verscheen vorige week, maar bevat diverse problemen waardoor deze op veel computers nog niet geïnstalleerd kan worden.
Windows 10-blokkade
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Microsoft geeft op zijn website aan dat versie 2004 elf problemen bevat, waarvan er één is opgelost. Negen van de problemen die nog onderzocht worden, hebben geresulteerd in een zogeheten "compatibility hold". Dat betekent dat de Windows 10 May 2020 Update niet automatisch via Windows Update geïnstalleerd wordt. Volgens The Verge hebben diverse apparaten daar inmiddels ook bericht van gekregen: in het Windows-updatescherm staat een melding met het bericht dat het apparaat nog niet klaar is voor de update.

De problemen variëren behoorlijk van aard. Zo zijn er onverwachte errors en reboots met apparaten die altijd aan staan en altijd verbonden zijn, maar er verschijnen ook foutmeldingen als bijvoorbeeld een Thunderbold dock aan- of losgekoppeld wordt. 

Hoewel het voor gebruikers van de versies 1903 en 1909 van Windows 10 wel mogelijk blijft om de update handmatig te downloaden, wordt dit door Microsoft afgeraden tot de problemen opgelost zijn. Wanneer dat is, is nog onduidelijk. Het is dus niet bekend wanneer de update wel automatisch gedownload kan worden naar alle apparaten.

Geen grote update

De Windows 10 2004-update levert onder meer ondersteuning van Windows Subsystem for Linux 2. Daarnaast kunnen applicaties die voor een herstart actief waren, na de herstart automatisch weer geactiveerd worden. De update bevat verder diverse bugfixes en kleine aanpassingen aan onderdelen van het besturingssysteem.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in