Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw fout gevonden in mei-update Windows 10

Er is opnieuw een fout gevonden in de meest recente versie van Windows 10. Als een apparaat met Windows 10 2004 verbonden is met een extern scherm, kan dat externe scherm op zwart springen als een gebruiker probeert te tekenen in een Office-app. Wanneer het probleem naar verwachting opgelost wordt, heeft Microsoft niet bekendgemaakt.
© CC0 - Public Domain
CC0 - Public Domain

De fout werd ontdekt door Bleeping Computer en is inmiddels ook door Microsoft beschreven in een support note. "Als je een apparaat met een ingebouwd scherm hebt (zoals een laptop of tablet) dat op Windows 10 versie 2004 draait, en een extern scherm aangesloten hebt dat op 'Dupliceer' staat, dan zie je mogelijk beide monitoren flikkeren en de externe monitor op zwart springen als je probeert te tekenen in een Office-app (zoals Word)", aldus Microsoft. De fout kan zich volgens Microsoft ook voordoen bij sommige andere apps waarmee tekenen mogelijk is.

Mocht een extern scherm inderdaad op zwart springen, dan kan dit verholpen worden door het gebruikte apparaat opnieuw op te starten. Een definitieve oplossing laat echter op zich wachten: Microsoft zegt aan een oplossing te werken, maar laat niet weten wanneer deze verwacht wordt. 

Geplaagd door fouten

De nieuwste versie van Windows 10 wordt geplaagd door fouten, zo is de afgelopen weken gebleken. Slechts een paar dagen nadat versie 2004 op de markt verscheen, maakte Microsoft bekend dat de update voor een groot aantal apparaten geblokkeerd werd. De update bleek diverse problemen te hebben die resulteerden in een "compatibility hold". Windows 10 2004 kan daardoor niet automatisch via Windows Update geïnstalleerd worden. 

Vorige week ging het nog om negen fouten die voor de compatibility hold zorgden. Inmiddels is daar één van opgelost, schrijft Microsoft op zijn website. De acht andere problemen worden nog onderzocht. De automatische installatie van de update wordt dus nog altijd geblokkeerd. 

Gebruikers van versies 1903 en 1909 kunnen Windows 10 2004 wel handmatig downloaden, maar Microsoft raadt dit af tot de problemen verholpen zijn. Wanneer dat is, is onduidelijk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in