Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft geeft gratis Python-les voor beginners

Microsoft zet opnieuw verder in op de programmeertaal Python; met een gratis videocursus om te leren programmeren met deze taal. In 44 video's moeten beginners de populaire taal leren kennen en dan kunnen gebruiken. Windows 10 is daarbij een ondergrond.
Microsoft Python
© Microsoft
Microsoft

De videocursus - die geheel gratis te volgen is - is niet alleen voor beginners bedoeld, maar ook voor ontwikkelaars die een andere taal willen leren, schrijft PC Gamer. De video's gaan dan ook uit van een 'lichte basiskennis' over programmeren in andere talen, zoals JavaScript. De video's zijn gemaakt door senior programming manager Christopher Harrison en business development manager Susan Ibach, die bij de AI game-afdeling van Microsoft werkt.

'Horde wegnemen'

Met de video's, die elk slechts een paar minuten duren, moet een grote horde weggenomen worden, schrijft Microsoft-topman Harrison in een blogpost. "De grootste horde bij het leren van een nieuwe programmeertaal is waar je moet begonnen. Wat is belangrijk? Wat moet ik weten om bekwaam te zijn?" De video's van Microsoft helpen door mensen handvatten te geven bij het aanleren van de taal. 

De cursus omvat niet alles wat er over Python te leren valt, benadrukt Harrison. Maar het is wel genoeg om een basis te geven over het programmeren in de taal, "Beginnend met veelvoorkomende code en scenario's". "Aan het eind van de cursus kun je zelfstandig verder leren met docs, tutorials en boeken."

Microsoft zet in op Python

De keuze voor Python is opvallend. De populaire programmeertaal komt standaard namelijk niet mee met Windows, waardoor developers deze dus niet gelijk kunnen gebruiken op een pc. Microsoft is ontwikkelaars deze lente tegemoet gekomen, door een 'directe route' naar de officiële distributie van Python toe te voegen aan Windows 10, via zijn app store voor het besturingssysteem. De Windows-maker heeft daarmee een andere horde dus al weggenomen.

Overigens zijn er diverse andere cursussen te vinden die ook helpen bij het leren programmeren in Python. Zo worden er op de website python.org diverse mogelijkheden aangeboden om de taal te leren kennen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in