Innovatie & Strategie

Branche
Microsoft

Microsoft-evenementen in heel 2020 worden digitaal

Evenementen in 2021 mogelijk ook alleen digitaal aangeboden.

© Pixabay efes
1 april 2020

Evenementen in 2021 mogelijk ook alleen digitaal aangeboden.

Microsoft heeft besloten dat al zijn evenementen in 2020 alleen digitaal aangeboden worden, vanwege de crisis rondom het nieuwe coronavirus Covid-19. Mogelijk wordt dat plan verder doorgetrokken naar evenementen in 2021. Microsoft liet in maart al weten het fysieke deel van zijn Build-conferentie te schrappen.

"In het licht van de uitdagingen rondom Covid-19, passen we onze agenda en -strategie aan", aldus Microsoft in een verklaring aan ZDNet. "Voor de rest van 2020 omarmen we de kans om te experimenteren met nieuwe platformen om onze partners, klanten en ontwikkelaars digital-fist ervaringen van de hoogste kwaliteit te bieden."

Dat betekent onder meer dat de Ignite 2020-conferentie in september niet als gepland doorgaat. Op de website van het evenement is te lezen dat deze conferentie digitaal aangeboden wordt, al zijn verdere details nog niet duidelijk.

Bronnen van ZDNet melden bovendien dat een aantal evenementen in de eerste helft van 2021 ook geschrapt zijn. Het zou onder meer om de MVP Summit 2021 en Build 2021 gaan, die in plaats daarvan als digitale conferenties worden aangeboden. Microsoft zelf wil dat echter niet bevestigen. "We blijven het evenementenlandschap volgen, maar meer hebben we op dit moment niet aan te kondigen."

Grotere events met Microsoft 365

Microsoft heeft daarnaast aangekondigd dat bedrijven tot en met 1 juli dit jaar grotere evenementen kunnen organiseren met het live events assistance program. Dat betekent dat er via het platform evenementen met maar liefst 100.000 virtuele aanwezigen georganiseerd kunnen worden. Eerder was er een maximum van 10.000 deelnemers.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.