Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft geeft Teams nieuwe functies voor privégebruik

Microsoft wil dat zijn communicatie-app Teams niet alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken is, maar ook voor privéaangelegenheden gebruikt kan worden. Daartoe voorziet het bedrijf de app van nieuwe functies.
© Microsoft
Microsoft

Microsoft stipt in een blogbericht aan dat veel mensen worstelen met diverse apps om verantwoordelijkheden voor zowel werk als het privéleven te beheren. Het bedrijf ziet zelf een wereld voor zich waarbij nog maar één app gebruikt kan worden, namelijk Teams. Om dat mogelijk te maken, verschijnen de komende maanden nieuwe functies.

Het idee is dat gebruikers Teams kunnen inzetten om groepen aan te maken, waarin ze bijvoorbeeld plannen kunnen maken met vrienden, boodschappenlijstjes kunnen delen en kunnen videobellen. Ook krijgen consumenten toegang tot OneDrive, de cloudopslagdienst van het bedrijf. 

Voorlopig nog Skype

De nieuwe elementen moeten de komende maanden als preview beschikbaar worden in de mobiele Teams-app. Consumenten kunnen tot die tijd nog het beste gebruikmaken van Skype om met vrienden en familie in contact te blijven, aldus Microsoft. Wanneer de functies precies verschijnen, is nog niet bekend.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in