Innovatie & Strategie

Analytics
PowerPoint

Microsoft-AI ondertitelt PowerPoint

Live bijschriften en ondertiteling voor PowerPoint-presentaties, dankzij AI.

4 december 2018

Live bijschriften en ondertiteling voor PowerPoint-presentaties, dankzij AI.

Microsoft zet kunstmatige intelligentie (AI) in om PowerPoint-presentaties van gewone gebruiker te voorzien van bijschriften en ondertiteling. De softwaremaker wil met deze spraak- en tekstherkenning doven en slechthorenden helpen om meer te halen uit live presentaties. De AI-ondertiteling gaat gelijk van start met support voor twaalf gesproken talen en meer dan zestig geschreven talen.

De door AI gegenereerde bijschriften en ondertiteling komt live in beeld op het presentatiescherm, melden diverse media waaronder Engadget. Gebruikers kunnen dan zelf de grootte en positie instellen, plus ook de manier waarop deze tekstuele begeleiding in beeld komt. Microsoft begint de uitrol van zijn AI-ondersteuning voor PowerPoint in januari. Deze nieuwe functionaliteit komt dan geleidelijk aan beschikbaar voor betalende gebruikers van Office 365.

Overigens is de beschikbaarheid wel beperkt tot PowerPoint voor Windows 10, voor Mac en voor PowerPoint Online. Gebruikers die nog op Windows 7 of 8(.1) zitten, krijgen geen toegang tot de live spraakherkenning en ondertiteling.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.