Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Teams-doublure komt gratis naar 365-gebruikers

De al in Office 365 aanwezige chat-app Microsoft Teams krijgt er een concurrent van eigen bodem bij. Softwaremaker Microsoft brengt een nieuwe chat-app wereldwijd uit, die gratis te gebruiken is voor klanten met een abonnement op clouddienst Office 365.
Microsoft chat-app
© Microsoft
Microsoft

De Kaizala-app is ontstaan als een incubatieproject van Microsofts experimentele Garage-initiatief, weet Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Zij meldt de uitrol van de WhatsApp-achtige app voor iOS en Android. Het gaat hier om de Pro-uitvoering van de chat-app die normaliter 1,50 dollar per gebruiker per maand kost. Oorspronkelijk is Kaizala in 2016 ontwikkeld specifiek voor de Indiase markt.

Gratis, Pro, Teams, en meer

De app is vervolgens echter breder beschikbaar gemaakt en komt nu gratis ter beschikking van 365-gebruikers wereldwijd. De Pro-uitvoering onderscheidt zich van de reguliere chat-app met meer functies voor groepsbeheer, geavanceerde mogelijkheden voor rapportages en analytics, plus meer zakelijke opties. Foley verwijst naar een blogpost van Microsoft-partner AvePoint waarin Kaizala, en de gratis versus Pro-uitvoering, wordt belicht. Microsoft laat in een online-demo de mogelijkheden zien.

De wereldwijd in Office 365 debuterende app is mobile-first en biedt net als het door Facebook overgenomen WhatsApp gratis berichtenverkeer wat ook via wifi werkt. Gebruikers kunnen gemakkelijk groepsgesprekken voeren en daarmee ook bestaande organisatorische grenzen overstijgen. Videogesprekken zijn vooralsnog niet mogelijk via Kaizala. Facebook heeft onlangs onthuld dat het zakelijk gebruik van WhatsApp commercieel gaat uitbaten door ads te vertonen.

Exit StaffHub

Microsoft mikt met zijn chat-app Kaizala op zogeheten firstline personeel, wat werknemers zijn die eerstelijns contact met klanten hebben in bijvoorbeeld winkels, hotels en andere omgevingen waar zij niet standaard een bureau met pc hebben. Begin vorig jaar heeft Microsoft voor dit type werker al de app StaffHub plus bijbehorende clouddienst uitgebracht. Die mobiele app wordt echter geschrapt, wat Microsoft eervorige maand bekend heeft gemaakt op zijn Ignite-conferentie. De bedoeling was toen dat Microsoft Teams de rol voor firstline werknemers zou overnemen. De StaffHub-app is vanaf 1 april komend jaar niet meer te downloaden en vanaf 1 oktober niet meer te gebruiken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee