Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft biedt Slack-concurrent gratis aan

Microsoft geeft in de jacht op marktaandeel een gratis versie uit van chat-app Teams. De computergigant wil hiermee voet aan de grond krijgen in de markt van de projectmatige bedrijfscommunicatie. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in aanloop naar het jaarlijkse Inspire-event in Las Vegas.
© Microsoft
Microsoft

Er zijn maar weinig softwareprogramma’s waarmee Microsoft het onderspit moet delven als het gaat om het aantal wereldwijde gebruikers, maar in de categorie “zakelijke chat-apps” krijgt het bedrijf maar geen voet aan de grond. Sinds 2013 maakt gratis tool Slack de dienst uit als het gaat om een (meestal) interne communicatietool voor professionals waarmee projectmatig gewerkt kan worden.

Realt-time content creatie

Een versie van Teams is vanaf nu gratis beschikbaar in veertig talen, terwijl voor de tool voorheen 60 dollar per gebruiker moest worden betaald. De dienst bevat zoals gezegd chatfuncties, maar ook mogelijkheden voor video- en audiocalls, die voor meerdere personen in één groepsgesprek toegankelijk zijn. In totaal kan een groep van 300 collega's op elkaar worden aangesloten, die elkaar onbeperkt berichten kunnen sturen. Deze berichten zijn tevens doorzoekbaar, en dus altijd terug te vinden.

Daarnaast geeft de integratie van het Office-pakket gebruikers ook de ruimte om real-time content te produceren met Office-paketten als Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Tegelijkertijd kan er ook een koppeling worden gemaakt met andere business-apps als Trello of Evernote.

Opslagruimte

Als team krijgt men in de gratis versie 10 GB aan opslagruimte, terwijl er per lid ook nog eens 2 GB aan persoonlijke opslagruimte kan worden gebruikt. Wie kiest voor de betaalde versie, krijgt meer opslagruimte aangereikt.

Microsoft wil met alle functionaliteiten en de gratis beschikbaarheid van Teams een gerichte aanval doen op Slack, wat het met minder functionaliteiten moet doen. Daar tegenover staat dan wel weer een vele malen grotere gebruikersgroep.

De toekomst zal moeten uitwijzen of Slack onderhevig is aan de Wet van de remmende voorsprong en nu moet opschalen in functionaliteiten om op voorsprong te blijven, of dat Microsoft ondanks de gedane moeite toch moet afhaken voor de titel van "populairste zakelijke chat-app".

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in