Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows raakt ondergeschikt aan Azure en Office 365

Windows is nog altijd een belangrijk element in de bedrijfsvoering van Microsoft. Toch gaat de aandacht niet langer uit naar het pc-besturingssysteem.
Satya Nadella
© Microsoft
Microsoft

Voor Microsoft draait het nu om het leveren van diensten vanuit de cloud. Op de ontwikkelaarsconferentie Build 2018 draait het vooral om toepassingen van machine learning en Internet of Things. CEO Satya Nadella zette zijn 'roadmap' uiteen en publiceerde die ook in een LinkedIn-post.

Een voorbeeld van een nieuwe dienst die Microsoft gisteren aankondigde is Azure IoT Edge Runtime. Ontwikkelaars kunnen daarmee slimme dingen in de fysieke wereld makkelijk koppelen aan cloudgebaseerde dienstverlening. Denk daarbij bijvoorbeeld aan drones die IoT Edge Runtime lokaal draaien en zo met beeldherkenning defecten in een pijpleiding kan opsporen. Microsoft heeft een samenwerkingsverband met dronebouwer DJI om deze toepassing verder te ontwikkelen.

Kinect, de gebareninterface voor spelcomputer en pc, is ook terug van weggeweest in het centrum van de aandacht op de Build-ontwikkelaarsconferentie. Met Project Kinect for Azure krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid diepteregisterende camera's aan te sturen met Azure IoT Edge. Kinect for Azure voorziet ook in een mogelijkheid 'dingen' in staat te stellen bewegingen van handen of armen te volgen en er op te reageren.

Microsoft kondigde gisteren ook Azure Kubernetes Service  aan. Met deze gereedschappen worden het makkelijker om het beheer van containers op Azure te regelen. De dienstverlening is gelijk doorgetrokken naar Azure IoT Edge, zodat de containers ook in toepassingen in deze omgeving kunnen worden beheerd met Kubernetes-tools.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in