Overslaan en naar de inhoud gaan

AI in de cloud: de risico's en voordelen van deze snelle adoptie ontrafeld

AI in de cloud: de risico's en voordelen van deze snelle adoptie ontrafeld

We leveren op data gebaseerde voorbeelden die de observatie sterk ondersteunen dat AI razendsnel zijn weg vindt naar cloudomgevingen. Net als met de opkomst van cloud computing in de begintijd, sijpelt AI-tooling door in de meeste bedrijven, maar de nodige normen en richtlijnen voor succesvol gebruik zijn niet altijd aanwezig. Onze analyse wijst erop dat AI al in veel (zo niet de meeste) cloudomgevingen aanwezig is, en dat organisaties zorgvuldige stappen moeten ondernemen om succesvol te zijn naarmate ze nieuwe AI-tools blijven gebruiken en omarmen.

In dit rapport verkent het Wiz Research team de explosieve adoptie van AI-diensten en -tools door cloudklanten die gebruik maken van de grote cloud serviceproviders (CSP's). We stellen de volgende vragen:

  • Meer dan 70% van de cloudomgevingen maakt al gebruik van AI-diensten, maar welk percentage daarvan experimenteert nog met AI versus wie zijn al actieve gebruikers?
  • Welke van de grote cloud serviceproviders loopt voorop in AI-adoptie?
  • Welke AI-tools zijn gangbaar in cloudomgevingen?
  • Welke aspecten van het gebruik van AI-diensten zullen voor bedrijven in 2024 cruciale prioriteiten zijn?
Inloggen

Om een whitepaper te downloaden dien je ingelogd te zijn, dit kan middels bovenstaande button. Nog geen account? Klik hier om er een aan te maken