Overslaan en naar de inhoud gaan

'Google krijgt nieuwe antitrustboete EC'

De Europese Commissie legt Google in de komende weken opnieuw een boete op. De zoekgigant zou ook met zijn advertentiedienst AdSense de mededingingsregels hebben overtreden, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
Vestager vs Google
© EC
EC

Deze nieuwe boete vanuit Brussel zou de derde Europese financiële bestraffing zijn voor Google. Eerder kreeg het Amerikaanse bedrijf al boetes van in totaal 6,7 miljard euro voor het beperken van de concurrentie met zijn mobiele besturingssysteem Android. Ook met prijsvergelijker Google Shopping had de techreus concurrenten benadeeld, oordeelde de antitrusttak van de Europese Commissie (EC).

Miljarden op miljarden op miljarden

De nu aankomende boete voor AdSense pakt waarschijnlijk lager uit dan de 4,3 miljard euro in de Android-kwestie en de 2,4 miljard euro in de Shopping-kwestie. Google heeft zijn medewerking verleend aan de EC in de zaak rond de advertenties. Het onderzoek naar AdSense loopt al sinds 2016. In november afgelopen jaar heeft EC-commissaris Margrethe Vestager, verantwoordelijk voor mededinging, verklaard dat de AdSense-zaak de afronding nadert. Dit betekent dat het formele EC-besluit in zicht was. Inhoudelijke details gaf ze toen niet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in