Management

Privacy
Zuckerberg

Facebook wekt ergernis leden Brits parlement

Facebook geeft ontwijkende en onjuiste antwoorden.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg © Facebook
29 juni 2018

Facebook geeft ontwijkende en onjuiste antwoorden.

Facebook geeft nog altijd ontwijkende antwoorden aan leden van het Britse parlement over het schandaal rond Cambridge Analytica. De voorzitter van de parlementscommissie die het misbruik van gebruikersdata van het socialemediabedrijf onderzoekt, beklaagt zich daarover.

Facebook geeft volgens Damian Collins ontwijkende en onjuiste antwoorden. Volgens Collins volgt het bedrijf daarmee "een patroon dat in de loop van ons onderzoek tot stand is gekomen''. Eerder weigerde Facebook-topman Mark Zuckerberg al voor het Britse parlement te getuigen, terwijl hij dat wel voor het Amerikaanse congres en in Brussel deed.

De Commissie digitaal en media onderzoekt nepnieuws en de rol die Cambridge Analytica speelde in onder meer de Amerikaanse verkiezingen en het brexitreferendum. Het Britse bedrijf gebruikte onder meer gegevens van Facebookgebruikers, waar het op oneigenlijke manier de hand op had gelegd, om verkiezingen te beïnvloeden. Facebooks rol in de bescherming van gebruikersgegevens wordt daarbij ook onder de loep genomen.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.