Overslaan en naar de inhoud gaan

Onvrede in EU-parlement na gesprek Zuckerberg

Diverse Europarlementariërs toonden zich erg ontevreden na de discussie met Facebook-topman Mark Zuckerberg in het parlement naar aanleiding van het misbruik van privégegevens van gebruikers. Veel van zijn antwoorden waren inhoudsloos, zei de rapporteur voor databescherming Philippe Lamberts.
Vlag Europa
© Europa
Europa

Kati Piri (PvdA) zei dat Zuckerberg kwam met 'ingestudeerde beloftes', maar geen enkele garantie gaf dat de situatie beter wordt. "Een simpel 'sorry' is niet genoeg na de beïnvloeding van verkiezingen, het delen van onze privégegevens en het verspreiden van nepnieuws." Zij noemde de Amerikaan 'een echte wolf in schaapskleren'.

Lambert Van Nistelrooij (CDA) hoorde weinig nieuws en vestigt zijn hoop op de nieuwe Europese privacywetgeving. "Anders zouden we het nakijken hebben."

De liberaal Guy Verhofstadt zei de 'brave new world' te vrezen waarin tienduizenden Facebook-medewerkers beslissen over wat nepnieuws is en wat niet. "Dat is een publieke taak." Zijn collega van de Groenen, Philippe Lamberts, vindt dat deze sessie niet het einde van het verhaal kan zijn. "We staan op een vervolg, en zo nodig aanvullende regulering. We moeten ook het probleem van digitale monopolies aanpakken."

Volgens Sophie in ‘t Veld (D66) heeft Zuckerberg "het geen moment moeilijk gehad. Een echt debat kwam niet van de grond. Veel vragen bleven onbeantwoord. We zien Zuckerbergs aanvullende antwoorden dan ook graag tegemoet."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in