Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple's auto-project heeft weer panne

Apple heeft zo'n 200 werknemers die aan het project Titan werkten - het geheime project waarin een zelfsturende auto werd ontwikkeld - elders in het bedrijf aan het werk gezet.
Apple-CEO in Vice-interview
© Vice
Vice

De reorganisatie werd gemeld door CNBC en is inmiddels door Apple bevestigd. Dat betekent overigens niet dat Project Titan ten dode is opgeschreven. Nog altijd werken zo'n 5000 mensen aan het project. Overigens heeft Tim Cook vorig jaar nog eens gesteld dat Apple niet van plan is zelf een autonome auto te ontwikkelen, maar wel geïnteresseerd is in het ontwikkelen van software voor autonome systemen.

Cook omschreef het project als 'het meest ambitieuze machinelearning-project ooit'. Wat Apple nu precies voor ogen heeft, blijft echter onduidelijk. Aanvankelijk leek het er op dat Apple zowel hard- en software wilde ontwikkelen voor autonome voertuigen. Later zou het bedrijf zich vooral toeleggen op software in een samenwerking met onder meer autofabrikant Volkswagen. Ook bij die verandering van koers kregen al enkele honderden werknemers van project Titan een andere baan binnen Appl, meldde The New York Times

Hoewel het project Titan eind 2016 een stille dood leek te sterven, concludeerde The Verge begin vorig jaar nog dat Apple meer dan 45 autonome voertuigen voor testdoeleinden geregistreerd heeft staan in de staat Califorrnië.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in