Innovatie & Strategie

Personal Tech
Apple Store

Apple sleutelt aan spectaculaire AR/VR-headset

Project met codenaam T288 moet in 2020 op de markt komen

© CC BY 2.0 - Flickr Håkan Dahlström
30 april 2018

Project met codenaam T288 moet in 2020 op de markt komen

Apple-topman Tim Cook koestert hoge verwachtingen van augmented reality. AR werd al een nieuwe feature van de de iPhone X. Nu werkt het bedrijf ook aan zijn eigen headset in ontwikkeling.

Dat is tenminste wat Cnet optekende uit contacten met bronnen bij het bedrijf. Apple zelf geeft natuurlijk geen commentaar. Volgens de berichtgeving van CNet zou T288 een display hebben waarbij voor elk oog een 8K beeld wordt gegenereerd. Zo'n resolutie is zelfs nog in geen enkele tv beschikbaar.

De headset moet een op zichzelf werkend systeem worden, dus niet afhankelijk zijn voor een verbinding met een Mac of een iPhone. De eenheid zou geschikt moeten zijn voor het weergeven van zowel augmented reality als virtual reality.

Grote klapper

Cook beweerde eerder wel dat augmented reality zo belangrijk kan worden als de iPhone. Apple werkte achter de schermen aan verschillende projecten. Die zijn onder meer uitgemond in de verwerking van AR-technologie in iOS en de nieuwste iPhones. De T288 kan in 2020 wel eens de grote klapper worden voor de technologie zoals Apple eerder de smartphone echt tot een massaproduct maakte met de introductie van de iPhone.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.