Overslaan en naar de inhoud gaan

Elon Musk kondigt ontwikkeling menselijke robot aan

Autofabrikant Tesla gaat aan de slag met een prototype van de Tesla Bot, een menselijke robot. Deze moet in 2022 al worden opgeleverd, zo meldde CEO Elon Musk tijdens Tesla's AI Day-conferentie.
Elon Musk
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

De robot wordt een "vriendelijk” exemplaar van zo’n 55 kilo en is gemaakt "door mensen, voor mensen", aldus Musk. Hij is vooral bedoeld om het leven een stukje eenvoudiger te maken en saaie of vervelende klusjes uit handen te nemen.

De Tesla Bot moet straks onder meer boodschappen kunnen doen en spulletjes oppakken en opruimen. Mensen zijn - als het nodig is - in staat om de robot als het moet te overmeesteren. Hij kan zo’n 8 kilometer per uur halen en het gezicht is een scherm dat belangrijke informatie weergeeft.

Navigeren door een mensenwereld

De Tesla Bot is volgens Musk uiteindelijk vooral bedoeld om “te navigeren door een wereld die is gebouwd voor mensen", zo voegde hij eraan toe. Het apparaat moet passen in een toekomst waarin fysiek werk een “keuze” zou zijn, met alle gevolgen van dien voor de economie.

AG Connect sprak in 2019 met vier professionals die al op dagelijkse basis met robots werken en vertellen over hoe het is om een werkvloer te delen met robots. De ene robot heeft een hoog aaibaarheidsgehalte, de andere robot is niet meer dan een robotarm in een fabriekshal.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in