Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstel voor klassiek Teams; Microsoft schort schrappen ineens wat op

De nieuw gebouwde, flink verbeterde uitvoering van Teams is al maanden uit, maar de oude app doet bij veel bedrijven en organisaties nog gewoon dienst. Daar zou per 31 maart een einde aan komen, want Microsoft ging dan de klassieke app schrappen. Gebruikers zouden hun communicatie-app dan automatisch ge-upgrade zien naar het nieuwe Teams. Die deadline is nu gewijzigd.

Microsoft Teams
Microsoft

Het zogeheten 'einde van de beschikbaarheid' voor Teams classic is opgeschort: van 31 maart 2024 naar 1 juli dit jaar. Microsoft verklaart dat beheerders bij bedrijven en organisaties hiermee meer tijd krijgen voor de aankomende transitie voor Teams. De door de leverancier opgelegde migratie kan mogelijk problemen opleveren, wat in de praktijk al wel is voorgekomen.

Oud wordt achtergelaten

"Classic Teams-gebruikers die tegen issues zijn aangelopen bij de overgang naar new Teams of die niet voldoen aan de vereisten om te upgraden, zullen nog toegang hebben tot de klassieke Teams-client", meldt Microsoft in de supportmededeling over de Teams-transitie.

Volgens de softwaremaker zijn de oude en de nieuwe app al op gelijke voet wat functionaliteit betreft (feature parity). Nieuwe functies worden alleen nog maar uitgebracht voor de nieuwe uitvoering van Teams. Die app is eind vorig jaar uitgebracht, als optionele download en installatie. Begin vorig jaar heeft Microsoft al flinke verbeteringen voor het nieuwe Teams beloofd, gerealiseerd door het schrappen van legacy.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in