Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft gaat Teams loskoppelen van Office om Europese boete te voorkomen

Microsoft gaat zijn populaire vergadertool Teams loskoppelen van Office om het zo voor concurrerende producten makkelijker te maken met de software te werken. Dat meldt Reuters vandaag.

Teams
Teams
Microsoft

Volgens het persbureau zet Microsoft de stap om een mogelijke Europese boete voor concurrentievervalsing te voorkomen. Dergelijke boetes kunnen in sommige gevallen miljarden euro’s bedragen.

De Europese Commissie stelde eerder een onderzoek in naar aanleiding van een klacht van berichtendienst Slack in 2020. Het bedrijf vindt de bundeling van Office en Teams concurrentieverstorend en sprak destijds zelfs over ‘illegale praktijken’.

Verplichte installatie

De geruchten over het besluit van Microsoft speelden al langer. De Financial Times schreef in april op basis van bronnen dichtbij het bedrijf dat Microsoft een concessie zou gaan doen, waaronder dat verplichte installatie van de Teams-app niet langer verplicht zal zijn voor  klanten van Office. Momenteel wordt de app standaard geïnstalleerd op computers van Office-gebruikers.

Het Europese antitrustonderzoek zou het eerste zijn in ruim tien jaar voor Microsoft. Door Teams en Office los te koppelen kunnen de Amerikanen hun track-record mogelijk behouden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in