Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruik Windows 7 daalt niet snel genoeg

Windows 7 blijft de meest gebruikte versie van Windows. De opmars van Windows 10 gaat niet zo voorspoedig als gehoopt.
Windows 10-installatie halverwege
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

De ondersteuning van Windows 7 stopt op 14 januari 2020, maar als het huidige overstap-tempo hetzelfde blijft, zullen op dat moment nog heel veel systemen met een almaar onveiliger wordend besturingssysteem draaien. Want Microsoft stopt dan ook met updates. En dan lijkt zich het drama met XP te herhalen waarbij veel bedrijven op het allerlaatste moment voor veel geld chaotisch overstapten naar nieuwere versies, of maar in arren moede met een niet meer beveiligd systeem bleven werken. Gevreesd wordt zelfs dat er dan nog meer systemen op Windows 7 draaien dan op XP, toen daar de ondersteuning van werd stopgezet.

Volgens Net Applications draaide in oktober nog 51,4 procent van de Windows-systemen op Windows 7. Dat is 0,7 procentpunt minder dan in september. Als dat zo doorgaat, staat de teller in januari 2020 niet laag genoeg. De afname is ook minder sterk dan in de vergelijkbare periode voor het uitfaseren van XP.

Windows 10 groeit weliswaar gestaag en heeft inmiddels een ‘marktaandeel’ van 32,8 procent. Maar die groei is niet zo sterk als gehoopt. Windows 7 bijvoorbeeld draaide op hetzelfde punt in zijn bestaan als waar Windows 10 nu verkeert, al op 39,5 procent van de Windows-systemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in