Overslaan en naar de inhoud gaan

Tjee, 18.000 Londense politie-pc's nog op Windows XP

Het is natuurlijk wel Engeland. Daar leveren ze anno 2017 zonder blikken of blozen een vliegdekschip op met Windows XP-systemen. Maar 18.000 politie-pc's die nog werken onder Windows XP? En die dan upgraden naar Windows 8.1? Daar moet je wel een heel 'stiffe upperlip' bij trekken.
Windows XP

Toch is het geen grap. Nog ruim de helft van de agenten in Londen en omstreken werkt met een pc ponder Windows XP, dat al sinds 2014 'end of life' is. Dat steekt inmiddels toch wel heel schril af bij wat ze thuis en op hun smartphone gewend zijn. En echt veilig is het ook niet, natuurlijk. En dat voor een handhavingsorganisatie die ook tegen cybercirminelen moet kunnen optreden ...

Eigenlijk hadden alle pc's al op Windows 8.1 moeten zitten, dat nog tot 2023 ondersteund wordt. Sinds maart vorig jaar om precies te zijn. Maar dat project is enigszins vertraagd. Bij 14.000 pc's is de migratie inmiddels gelukt, maar dat is dus nog niet de helft van het aantal pc's dat in gebruik is. Of er nog enig schot zit in het migratieproject is onduidelijk.

In ieder geval zijn er geen plannen om maar meteen over te stappen op Windows 10 - toch het meest veilige besturingssysteem dat Microsoft in portefeuille heeft. Maar er zijn wel Windows 10-pc's in gebruik. 8, om precies te zijn. Het zou wel leuk zijn om te weten wie de gelukkigen zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in