Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maak haast met migratie Windows 7'

Markus Nitschke, hoofd Windows bij Microsoft Duitsland, zette in een blog op een rijtje waarom het verstandig is voort te maken met de migratie naar Windows 10.
Windows 10 NEON
© MSPoweruser
MSPoweruser

Voor Windows 7, dat uitkwam in 2009, wordt al sinds 2014 geen nieuwe functionaliteit meer ontwikkeld. Beveiligingsupdates zijn er nog wel, tot 14 januari 2020 - over drie jaar dus. Nitschke waarschuwt gebruikers echter om het niet op die datum aan te laten komen. Bekende argumenten die iedereen zich nog zou moeten herinneren van Windows XP passeren de revue: migratie kost altijd meer tijd dan je denkt, kostbare arbeidstijd gaat verloren aan telefoontjes naar de helpdesk, en met het verouderde OS kan je geen gebruik maken van sommige hardware en van de nieuwste generatie chips van Intel, AMD en Qualcomm

Windows 10 is veiliger

Het belangrijkste argument voor spoedige upgrade is echter veiligheid. Microsoft maakte vorige week bekend dat Windows 10 voordat het gepatcht werd al bestand was tegen uitbuiting van twee zero-day exploits die Russische hackers in oktober hadden ontdekt. Dat komt door de extra controles en sandboxes die in het systeem zijn ingebouwd. Het is daarom veel veiliger dan Windows 7, dat een inmiddels toch wel achterhaalde beveiligingsarchitectuur kent.

Uiteraard wil Microsoft iets doen aan de stabilisatie van het Windows-10-gebruik en de dalende PC-verkopen, maar wie nog Windows 7 gebruikt zou er goed aan doen de migratieplannen op orde te hebben.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in