Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft-evenementen in heel 2020 worden digitaal

Microsoft heeft besloten dat al zijn evenementen in 2020 alleen digitaal aangeboden worden, vanwege de crisis rondom het nieuwe coronavirus Covid-19. Mogelijk wordt dat plan verder doorgetrokken naar evenementen in 2021. Microsoft liet in maart al weten het fysieke deel van zijn Build-conferentie te schrappen.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

"In het licht van de uitdagingen rondom Covid-19, passen we onze agenda en -strategie aan", aldus Microsoft in een verklaring aan ZDNet. "Voor de rest van 2020 omarmen we de kans om te experimenteren met nieuwe platformen om onze partners, klanten en ontwikkelaars digital-fist ervaringen van de hoogste kwaliteit te bieden."

Dat betekent onder meer dat de Ignite 2020-conferentie in september niet als gepland doorgaat. Op de website van het evenement is te lezen dat deze conferentie digitaal aangeboden wordt, al zijn verdere details nog niet duidelijk.

Bronnen van ZDNet melden bovendien dat een aantal evenementen in de eerste helft van 2021 ook geschrapt zijn. Het zou onder meer om de MVP Summit 2021 en Build 2021 gaan, die in plaats daarvan als digitale conferenties worden aangeboden. Microsoft zelf wil dat echter niet bevestigen. "We blijven het evenementenlandschap volgen, maar meer hebben we op dit moment niet aan te kondigen."

Grotere events met Microsoft 365

Microsoft heeft daarnaast aangekondigd dat bedrijven tot en met 1 juli dit jaar grotere evenementen kunnen organiseren met het live events assistance program. Dat betekent dat er via het platform evenementen met maar liefst 100.000 virtuele aanwezigen georganiseerd kunnen worden. Eerder was er een maximum van 10.000 deelnemers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in