Overslaan en naar de inhoud gaan

Brussel keurt overname Red Hat door IBM goed

De Europese Commissie geeft groen licht voor de miljardenovername van softwarebedrijf Red Hat door IBM. De mededingingswaakhond in Brussel ziet geen negatieve gevolgen voor de concurrentie en stelt dan ook geen voorwaarden.
Red Hat
© Red Hat
Red Hat

Geruchten over EC-goedkeuring van deze deal gingen vorige week al rond en zijn nu dus bevestigd. IBM wil met zijn grootste overname ooit (ter waarde van 33,4 miljard dollar) zijn positie in de cloudmarkt versterken. Het eveneens Amerikaanse Red Hat is gespecialiseerd in het opensourcebesturingssysteem Linux, maar biedt naast dat veelgebruikte platform diverse andere software-oplossingen voor clouds. IBM-topvrouw Ginni Rometty noemde de aankoop van Red Hat in oktober een "gamechanger".

Public, private, hybrid en multi

De koop van Red Hat moet IBM helpen aan nieuwe groeimogelijkheden. Specifiek op de sterk opgekomen cloudmarkt, waarbij naast public clouds ook private en hybride omgevingen flinke groeikansen bieden. Het koppelen en effectief benutten van meerdere verschillende cloudservices - in de vorm van multicloud - moet verder voordeel bieden; voor gebruikende organisaties en voor aanbieders zoals IBM.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in