Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Hat voor 33,4 miljard naar IBM

IBM wil softwarebedrijf Red Hat voor 33,4 miljard dollar overnemen. Het is daarmee de grootste overname in de historie van het Amerikaanse bedrijf.
Red Hat (Jim Whitehurst) IBM (Ginny Rometty)
© IBM
IBM

Dat hebben beide bedrijven zondag bekendgemaakt. Door de aankoop wil IBM zijn positie in de cloudmarkt verstevigen. IBM betaalt 190 dollar per aandeel in contanten voor Red Hat, dat gespecialiseerd is in het open source besturingssysteem Linux. Red Hat was in 2012 het eerste bedrijf dat de omzetgrens van 1 miljard dollar passeerde met het leveren van services op open source software.

"De aankoop van Red Hat is een gamechanger", zei Ginni Rometty, CEO van IBM. "Het verandert alles aan de cloudmarkt." Volgens haar is de overname niet bedoeld om kosten te besparen, maar juist om te groeien. Er gaan ook geen banen verloren, benadrukte Rometty. Sinds zij aan het roer staat heeft het 107 jaar oude bedrijf bijna een kwart aan omzet verloren.

Cultuur Red Hat gekoesterd

IBM wil het Red Hat inlijven in de Hybrid Cloud-divisie, maar als een aparte eenheid. Red Hat president and CEO Jim Whitehurst blijft aan het roer van deze eenheid en treedt toe tot IBM's senior managementteam. IBM neemt zich voor Red Hats merknamen, kantoren en cultuur zo veel mogelijk te behouden. Volgens de verklaring van IBM gaat het bedrijf er alles aan doen om de positie van Red Hat in de markt te behouden door zich te committeren aan de open governance, de bijdragen aan de open source gemeenschap en de actieve deelname daarin en de manier van software-ontwikkeling die Red Hat hanteert. Beide bedrijven zullen zich blijven inzetten voor de bevordering van de open source gemeenschap. IBM

Red Hat president and CEO Jim Whitehurst benadrukt in een verklaring dat zijn bedrijf door de overname door IBM een veel grotere klantengroep kan bereiken.

IBM heeft een beurswaarde van 114 miljard dollar.

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in