Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Hat en IBM: er verandert niets

Red Hat en IBM verzekeren klanten, partners én concurrenten dat de overname à bijna 34 miljard dollar géén revolutie brengt. De voor bijna 34 miljard dollar overgenomen open source softwaremaker zal onafhankelijk blijven functioneren en ook juist aansluiten op clouds, systemen, en meer van derde partijen. “Er verandert niets.”
Red Hat logo
© Red Hat
Red Hat

De twee bedrijven, die nu gezamenlijk leiderschap in hybride clouds claimen, sussen zorgen dat eigenaar IBM zijn grote aankoop naar zich toe zal trekken. IBM belooft dat er niets zal veranderen in Red Hats huidige manier van werken, maar ook in de projecten die het bedrijf steunt en de roadmaps voor de producten die het ontwikkelt. “Er verandert niets”, verzekert Paul Cormier, executive vice-president bij Red Hat.

Roadmaps

De Amerikaanse topman gaf gisteren een toelichting op de grote overname. In de webcast was namens IBM Arvind Krishna, senior vice-president voor hybrid cloud, aanwezig. Hij beaamt de uitspraak dat er geen veranderingen komen. Cormier vervolgt: “De roadmaps blijven zoals ze standalone al waren.” En die zijn gebaseerd op wat klanten willen, wat ze vragen, legt hij uit.

IBM helpt Red Hat wel aan versnelling, voor het bereiken en bedienen van meer grootzakelijke klanten, aldus technologietopman Cormier. Samenwerkingen met bijvoorbeeld cloudreus AWS blijven wat IBM en Red Hat betreft gewoon voortbestaan. De nu overgenomen Linux-distributeur richt zich al jaren op grootzakelijke software, op open source basis, en dan met name voor clouds.

Geheime formule

Om deze waardevolle markt te blijven bedienen, wordt Red Hat nu door IBM gepositioneerd als onafhankelijk functionerende entiteit. De leverancier van open source software is als Zwitserland, stellen beide topmannen. Deze zelfstandige opzet is vanwege de verschillende culturen tussen beide bedrijven, erkent Krishna.

Cormier nuanceert dat er eigenlijk bij beide bedrijven al sprake is van twee culturen: één van engineering en één van open source. “Wij zijn een enterprise-softwarebedrijf, met een open source developmentmodel.” IBM staat te boek als een ‘maatpakkenbedrijf’, met hiërarchische opzet. De oude ICT-firma heeft echter een ingenieursoorsprong en doet ook al jaren serieus aan open source. Cormier: “Red Hats ‘geheime formule’ is dat we een succesvolle samenvoeging van die twee culturen hebben gerealiseerd.”

Neutrale positie

De positionering van Red Hat als Zwitserland is echter ook vanwege de verschillende portfolio’s van IBM en Red Hat, én vanwege de business. Laatstgenoemde is dus gericht op het wegnemen of in ieder geval verkleinen van zorgen bij klanten, partners en concurrenten die vrezen voor vermenging van IBM en Red Hat.

Koper IBM belooft plechtig dat het zich neutraal richt op hybride, publieke clouds. De software, maar ook expertise en merknaam van Red Hat spelen daarbij een cruciale rol. Het gaat om wat klanten vragen, benadrukt Krishna. Dat omvat dus ook het ondersteunen van alle andere hybride, publieke clouds van formaat.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in