Overslaan en naar de inhoud gaan

Uber vraagt bij DNB betalingslicentie aan

Uber heeft bij De Nederlandse Bank een vergunning aangevraagd om elektronische betalingen te mogen uitvoeren. Tegen Sky News bevestigde een woordvoerder de aanvraag voor een zogenoemde e-money license in Nederland, waar het hoofdkantoor van Uber is gevestigd.
Uber
© Flikr - CC By 2.0
Flikr - CC By 2.0

“We zijn continu onze productportfolio aan het uitbreiden en verbeteren voor de gebruikers van onze apps. De manier waarop we betalingen afhandelen maakt daar een belangrijk deel van uit. Deze licentie biedt ons de mogelijkheid om het bedrijf in Europa te laten groeien en te blijven innoveren.”

Betalen en eten thuisbezorgen

Naast de taxidiensten die het bedrijf biedt, heeft het nu een dochterbedrijf opgericht dat de naam Uber Payments draagt. Eind vorig jaar heeft de centrale bank van Nederland DNB (De Nederlandsche Bank) al gewaarschuwd dat techreuzen als Google en Amazon de betalingsmarkt gaan opschudden. Kort daarvoor heeft ING al openlijk aangegeven dat banken niet moeten vrezen voor innovatieve fintechs maar voor grote tech-platforms als Google, Apple en Amazon.

Ondertussen heeft Uber met zijn UberEats al geprobeerd voet aan de grond te krijgen op de markt voor thuisbezorging van eten. Uber kwam onlangs in opspraak toen een zelfrijdende auto van het bedrijf in Amerika een vrouw dood reed. In reactie hierop zijn de lopende proeven met autonome auto's stopgezet.

Taxi-controverse

Ook in Nederland strijkt de organisatie, vooral taxi-chauffeurs, tegen de haren in. Deze maand riep de Telegramgroep ‘WegMetUber’ op om het hoofdkantoor aan te vallen. Hoewel in 2014 de dienst UberPop in Nederland werd verboden, zodat Uber-chauffeurs in Nederland alsnog over een taxi-vergunning moeten beschikken, zijn veel Amsterdamse chauffers van mening dat zij aan strengere eisen moeten voldoen dan de Uber-rijders. Tot grote frustratie van de TCA-chauffeurs.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in