Innovatie & Strategie

Personal Tech
bankpas ing

ING ziet vooral Amazon als grote bedreiging

Grote techplatforms kunnen concurrentie aan met banken

31 oktober 2017

Grote techplatforms kunnen concurrentie aan met banken

Het zijn niet de fin-techs maar de grote techplatforms als Google, Apple en Amazon waar banken bang voor moeten zijn. Dat zegt Ralph Hamers, CEO van ING, tegen het FD.

Hij wijst op de enorme reserves waardoor ze alles kunnen kopen. “Als die grote platforms kiezen voor de bankenwereld, kunnen ze enorm veel doen”, zegt Hamers. En dan vooral Amazon, vindt hij. Dat toont veel meer durf dan Apple en Google die nog tamelijk terughoudend zijn. Amazon  “gaat buiten zijn eigen paden, met aanpalende diensten.”

Hij wijst er ook op dat grote bedrijven in het Oosten, zoals Alibaba en TenCent al bankvergunningen hebben en al bankdiensten leveren.

Van de fintechs is Hamers niet bang. Daar werkt hij mee samen maar ze zijn geen van allen van een bedreigende omvang geworden. Hij denkt te kunnen verdienen door bankdiensten van ING op termijn te laten aanbieden via de gevreesde techplatforms. Ook ontwikkelt de bank een open platform waarop ook andere bedrijven hun diensten kunnen aanbieden.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.