Overslaan en naar de inhoud gaan

Musk biecht op: Twitter-koop was gedwongen

Twitter-eigenaar en -CEO Elon Musk geeft toe dat hij Twitter écht niet wilde kopen. De miljardair was eerst wel een bod overeengekomen, maar wilde de deal niet doorzetten. De daarover aangespannen rechtszaak heeft hem gedwongen het social network toch te kopen, zegt hij nu openlijk.
Elon Musk en Twitter
© Shutterstock
Shutterstock

De omstreden baas van Twitter vertelt dit in een plots ingelast interview met de BBC. Tijdens dat gesprek, gevoerd via live-audioplatform Twitter Spaces, vraagt de Britse verslaggever Musk naar de omstandigheden van de uiteindelijk toch gepleegde overname van 44 miljard dollar. "Dus je veranderde weer van gedachten en besloot het te kopen?", luidde de vraag waarop Musk antwoordde: "Nou, ik moest wel."

Waarde ruim gehalveerd

Doorvragen levert de bekentenis op dat de rechtszaak de reden was voor het alsnog doorgaan van de deal. Toenmalig topmanagement en aandeelhouders van Twitter hadden Musk voor de rechter gesleept om de overeengekomen koop af te dwingen. Musks plotse terugtrekken had namelijk geen geldige gronden.

De miljardair bevestigt in het interview dat zijn advocaten hem toen vertelden dat hij Twitter linksom of rechtsom zou (moeten) kopen, schrijft TechCrunch. Eind vorige maand heeft Musk plots in een uitgelekte memo verklaard dat de huidige waarde van Twitter zo'n 20 miljard dollar is. Die ruime halvering ten opzichte van het overnamebedrag is gelinkt aan het nieuwe aandelencompensatieprogramma voor Twitter-werknemers.

Alles-in-één app (à la WeChat)

De eigenaar heeft daarbij het socialmediabedrijf gekoppeld aan X Corporation, de holdingmaatschappij die is gebruikt om Twitter te kopen. Diezelfde bedrijfsentiteit heeft net deze week officieel Twitter Inc. opgeslokt. Laatstgenoemde bestaat niet meer en X Corp is het bedrijf waarmee Musk zijn ambities wil realiseren voor een alles-in-één app, naar voorbeeld van Chinese apps als WeChat. Daarin kunnen gebruikers socialberichten posten, onderling chatten, online-shoppen en nog veel meer.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in