Overslaan en naar de inhoud gaan

'Elon Musk wil alternatief voor ChatGPT ontwikkelen'

Topman Elon Musk van Tesla en Twitter zou deskundigen hebben benaderd om een alternatief voor de populaire chatbot ChatGPT te ontwikkelen. Dat meldt de technieuwssite The Information op basis van ingewijden. Onder hen zou onder anderen Igor Babuschkin zitten, die eerder een op AI gefocust onderdeel van Google-moeder Alphabet verliet.
Elon Musk
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Een chatbot werkt aan de hand van kunstmatige intelligentie (AI), die daarmee op commando stukken tekst kan opstellen. ChatGPT is eigendom van OpenAI, dat in 2015 werd opgericht door onder meer Musk. Hij verliet het bestuur in 2018, maar het is bekend dat Musk onder de indruk is van de technologie.

Vroeg stadium

Musk en Babuschkin zouden hebben gesproken over het samenstellen van een team om een eigen chatbot te ontwikkelen. Wel zouden deze plannen nog in een vroeg stadium verkeren. Volgens Babuschkin zou hij zich bovendien niet officieel hebben aangesloten bij het initiatief van Musk.

Artificial Intelligence (AI) wordt een gamechanger voor een veiliger samenleving volgens experts. De inzet ervan zal het forensisch onderzoeksveld ingrijpend veranderen. ChatGPT zorgt nu al voor een versnelling van de inzet van AI, ziet Hans Henseler. De ideale digitale speurneus is het niet, maar een slimme assistent kan het zeker wel worden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in